Network Norway, som bygger det 3. mobilnettet i Norge, forsøker fortsatt å kjempe seg inn på det norske mobilmarkedet. For ikke lenge siden strupet de prisene på bruk av datatrafikk ved å kutte prisen til 99 øre per megabyte, og nå lanserer de et nytt abonnement for bedrifter som vil ha full kontroll på mobilutgiftene sine.

Inkluderer det meste
Det nye abonnementet «Alt inkludert» er det nærmeste vi kommer et «fri bruk»-abonnementet, og er spesialtilpasset for bedriftsmarkedet. Abonnementet inkluderer både 3000 ringeminutter, 3000 SMS eller MMS, samt 5 gigabyte bruk av mobilt bredbånd. Det er heller ikke noen oppstartsavgift innenfor de første 3000 ringeminuttene.

På toppen av det hele kan en også få såkalt trillingkort for 20 kroner i måneden slik at du kan ha for eksempel to mobiltelefoner, samt et SIM-kort i datamaskinen din som skal komme seg på internett gjennom mobilnettet.

Holder seg innenfor prisgrense
Prisen for det hele er 799 kroner eksklusiv merverdiavgift i måneden (en tusenlapp i måneden ink mva.), som derfor holder seg innenfor grensen på 10.000 kroner i året i mobilbruk som mange får dekket av arbeidsgiveren.

- Vi ser at stadig flere bedriftskunder ønsker å benytte seg av mobiltelefonen samtidig som de er på nett med PC-en. Det handler både om å være tilgjengelig og å kunne arbeide effektivt, sier salgsdirektør Bjørnar Svellingen i Network Norway i en pressemelding.

799 kroner i måneden kan kanskje virke noe stivt ved første øyekast, men som brukere av Telenors proffnett er klar over koster dette abonnementet 258 kroner pluss merverdiavgift per måned bare i faste avgifter, og da er det ikke inkludert noe bruk utover gratis samtaler til kollegaer.

Kommer ikke i privatmarkedet
Men om du som privatperson gjerne skulle hatt et slikt abonnementet så må du vente litt. Markedsdirektør i OneCall, som er Network Norways aktør for privatmarkedet, sier til Nettavisen at de ikke har diskutert å følge opp tilbudet som moderselskapet gir til bedriftsmarkedet.

Oppdatert: Netcom har allerede et lignende tilbud til samme pris, men uten at MMS er inkludert. Til gjengjeld får en iPhone 8 GB til én krone.