*Nettavisen* Økonomi.

Nå kuttes strømprisene

Foto: (Scanpix)

Mildværet gir lavere strømpris - noe du også får glede av fordi flere leverandører varsler priskutt. Her er de billigste.

08.12.03 14:16

Prisoversikten på Konkurransetilsynets nettsider viser at folk flest nå kan glede seg over et nytt prisfall på strøm til jul.

Flere strømleverandører varslet mandag prisfall fra 22. desember, og for enkelte er det andre uken på rad med nedjustering av prisene.

Til sammen har 33 leverandører endret i prisene den siste uken, de fleste har varslet kutt.

Snittprisen faller
Snittprisen blant de landsdekkende leverandørene har falt fra 52,4 til 51,9 øre per kilowattime den siste uken. Dette skjer i takt med at prisene på den fellesnordiske kraftbørsen Nord Pool har beveget seg nedover.

Bakgrunnen for prisfallet er mildt vær og mye nedbør. Dette har ført til en bedring i ressurssituasjonen, som igjen har smittet over på prisene. Den såkalte spotprisen ligger rundt halvparten av noteringene fra tidlig desember i fjor.

Holder på prisen i nord
Selv om de fleste lar prisfallet i markedet komme kundene til gode, finnes det fortsatt unntak. Åtte strømleverandører i Nord-Norge har inntatt pristoppen, og er lite villige til å justere sine priser ned til tross for prisfallet.

Markedssjef Arnt Pedersen i Salten Kraftsamband sier til NTB at nedgangen kommer, men ikke før den 29. desember.

- Årsaken er at vi sikrer kraften først, og setter ned prisen etterpå. Slik har vi alltid gjort det, både når prisene går opp og ned, sier han.

Billigst på strøm
Standard variabel kraftpris uke 52, landsdekkende leverandører. Prisene inkluderer avgifter og skatter, men ikke nettleie.

1. Telinet Energi 49,95 øre

2. Gudbrandsdal Energi 51,96 øre

3. Luster Energiverk 52,19 øre

4. Tussa-24 52,50 øre

5. Ustekveikja Energi 52,71 øre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.