På torsdag lanserte Meta, Facebooks morselskap, en ny fane som de kaller for «Feeds».

I denne fanen skal man kunne lese innlegg fra venner, favoritter og grupper og sider man følger. Alle innlegg kommer også i en rekkefølge, hvor du ser de nyeste innleggene først.

– En av de mest etterspurte funksjonene for Facebook er å sikre at folk ikke går glipp av venners innlegg. Så i dag lanserer vi en Feeds-fane hvor du kan se innlegg fra venner, grupper, sider og mer separat – i kronologisk rekkefølge, skriver Meta-sjef Mark Zuckerberg i et innlegg, skriver Meta-sjef Mark Zuckerberg på sin egen Facebook-side.

– Appen vil fortsatt åpne seg til en personalisert feed i Hjem-fanen, hvor vår oppdagelsesmotor vil anbefale innholdet vi tror du vil bry deg mest om. Men Feeds-fanen vil gi deg en måte til å tilpasse og kontrollere opplevelsen enda bedre, skriver Zuckerberg videre.

Les også: Ny mobbetrend i sosiale medier – vet du hva disse emojiene betyr?

Meta har også bestemt å endre dagens startskjerm til Home (Hjem). Alle må innom «Home», hver gang man åpner Facebook-appen på telefonen. De opplyser også at oppdateringene med «Feeds» og «Home» skal rulles ut globalt, fra og med starten av neste uke.

Det opplyses at faneoversikten vil ligge på toppen i Android-versjonen av appen, mens iOS-versjonen vil ha fanene nederst. Denne endringen er også nærmest identisk med det Meta gjorde nylig for søstertjenesten Instagram, skriver tek.no.