I mars kunne Nettavisen fortelle at Prinsesse Märtha Louise fortsatt ikke har solgt sommerparadiset på Hankø.

Hytta som er på 400 kvadratmeter og har tolv mål stor tomt, selges for 35 millioner kroner. Med på kjøpet får man 15 mål strandeiendom, åtte soverom, fire bad, brygge, badehus og panoramautsikt over Oslofjorden.

I tillegg er det bygget et 60 kvadratmeter stort svømmebasseng med eget badehus, garderober og stor platting på tomten. Nå viser det seg at hytta er lagt ut på Finn.no.

- Jeg har ingen kommentar til salgsprossen, sier advokat Torbjørn Ek, som har fått oppdraget med å selge hytta.

Det var TV2 som først omtalte at boligen var lagt ut på Finn.

Boligen troner majestetisk

I annonsen kommer det frem at det at «den klassiske boligen fra 1918 troner majestetisk høyt og fritt, og det tilhørende bassengområdet er fint innpasset i terrenget».

Det skal også være kort avstand til sjøen, badeplasser og båtplass. Videre heter det at hovedhuset er på to etasjer og det også følger med et gjestehus, og to parkeringsplasser på fastlandet. Samt en taubane fra bryggen opp til hovedhuset for transport av varer/bagasje.

Fått kjæreste

Prinsessen har vært i vinden i det siste. For bare noen dager siden bekreftet hun at hun hadde fått ny kjæreste.

- Når du møter din tvillingflamme, så vet du. Jeg har vært heldig nok til å ha møtt min, er noe av det prinsessen skrev prinsessen på Instagram fra Los Angeles i USA, hvor hun oppholdt seg.

Kjæresten er den amerikanske sjamanen Durek Verrett. Verrett har også et samarbeid med prinsesse Märtha Louise som omfatter foredragsturneen The Princess and The Shaman. Foredraget er utsolgt i flere byer.

Forholdet har ført til stor oppmerksomhet rundt mannen som kaller seg sjaman. Prinsessen nye kjæreste har tidligere uttalt at han kan «snu atomer» og «bokstavelig talt redusere alder». Han har også uttalt at leukemi, altså blodkreft, handler om «ubalanse i skjelettet».

I dag kunne Nettavisen også fortelle at Forbrukertilsynet vil følge med på Märtha og sjamanens foredragsturné.

Fikk svømmebasseng

Det var daværende kronprins Olav som kjøpte det herskapelige feriestedet i 1947. Etter hans bortgang i 1991, arvet kong Harald eiendommen, skrev Se og Hør i august i fjor. Det var ukebladet som først omtalte salget.

Hovedhuset ble pusset opp på 1980-tallet, og samtidig ble det utvidet med et anneks og badstue. Prinsessen arvet feriestedet i 2001, og har siden utvidet med svømmebasseng.

Ifølge Se og Hør skal bassenget ha bydd på problemer da det i 2016 ble kjent at det ennå ikke var ferdigstilt. Bakgrunnen for salget er ifølge ukebladet at eiendommen trolig har blitt for stor, dyr og komplisert å eie.

Etter at det ble kjent at Hankø-hytta skulle selges, kunne også Dagbladet fortelle at det skal legges til sammen 350 meter med høyspentkabel mellom sjøen og husene på prinsesse Märtha Louises hytteeiendom.

Diskusjon om pris

Da prinsessen overtok eiendommen ble markedsprisen vurdert til ca. 20 millioner kroner. Kongen skal ha engasjert advokater for at datteren skulle overta millioneiendommen før utgangen av 2001, da den nye arveavgiften ble innført, har VG tidligere skrevet.

Da det ble kjent at eiendommen igjen kunne skifte hender i fjor, skapte også markedsverdien diskusjoner.

Overfor Se og Hør skal eiendomsmegler Miguel Sørholt ha anslått at verdien nå hadde steget til 70 millioner kroner.

Fredriksstad Blad har tidligere fortalt at andre eiendommer på ferieøya har gått for nærmere 70 millioner kroner. Da eiendommen «Kariodden» ble solgt, skal brygga alene ha vært verdt 25 millioner kroner.

I tillegg til at sommerhytta har god beliggenhet, har den også stor affeksjonsverdi.

Prinsessens personlige assistent Carina Scheele Carlsen, sier at prinsessen ikke har noen kommentarer til salget.