*Nettavisen* Økonomi.

Nå skal du få bredbånd på flyet

Foto: Norwegian

Norwegian vil ikke bare gi deg internett på flyet, de vil at det skal gå superraskt.

27.04.09 15:26

Tiden er for lengst over da flyselskapene var livredde for at du skulle bruke dingser med radiosender om bord på flyene. Nå begynner det å tilby trådløse tjenester på flyene å bli en nødvendighet.

- Ordentlig bredbånd
- De som ikke gjør dette kommer ikke til å overleve. Vi måtte ha noe som tilfredsstiller de moderne kundekravene. Det holder ikke med GPRS-hastigheter. Vi måtte ha en avtale med en aktør som kunne tilbøy ordentlig bredbånd, forteller direktør for IT og forretningsutvikling Hans-Petter Aanby i Norwegian til Nettavisen.

Selskapet har inngått en avtale med det amerikanske selskapet Row 44 som selv skryter av å kunne gi en total hastighet til nettet på 30 megabit per sekund, noe som i alle fall på papiret bør være svært gode nyheter for brukerne.

- Kundene skal få et godt bredbånd, men jeg kan ikke si noe om hastigheter enda. Det er testet ut godt i USA, og vi skal teste det ut nå i Norge. Hastigheter har litt med breddegrader og sånn å gjøre, forteller Aanby.

Bygger ut hele flåten
Utbyggingen vil begynne på de første flyene til høsten, og alle selskapets Boeing 737-800 skal etter hvert få løsningen.

Prisen er ikke spikret, men ifølge Aanby vil prisene overraske markedet. Nøyaktig hva det betyr er usikkert, da dagens priser er skyhøye.

På sikt satser også flyselskapet å tilby ekstratjenester som nedlasting av film, musikk og lydbøker, slår han fast.

Kan også sende SMS
I tillegg til å få muligheten til å surfe på nett, vil også systemet fra Row 44 gi brukerne muligheten til å sende og motta SMS-meldinger. Mobilsamtaler blir det derimot ikke snakk om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.