*Nettavisen* Økonomi.

Nå skal skattejukset avsløres

Nå skal verstingene i skatte- og avgiftsunndragelser tas. I Nordland har kontrollvirksomheten blitt firedoblet. Liknende tiltak kan bli aktuelt rundt om i landet.

05.04.04 08:49

Det blir strengere skattekontroll i Nordland, etter at fylkesskattekontoret øker antallet årsverk til kontrollvirksomhet fra tre til tolv.

- Vi har dreid ressursbruken mot verstingene i skatte- og avgiftsunndragelser, sier avdelingssjef Stein B. Ringseth ved avdekkingsavdelingen på Nordland fylkesskattekontor i Bodø til Aftenposten.

Nylig orienterte han politifolk som arbeider med økonomisk kriminalitet om erfaringene. Opplegget fra Nordland kan bli tatt i bruk også i andre fylker.

Kontrollavdelingen i Nordland har blant annet tatt for seg konkurser. Alle de 25 konkursene som ble undersøkt resulterte i anmeldelser.

Blant lovbruddene som er avdekket er mangelfullt førte eller ikke førte regnskaper, tapping av selskaper gjennom uttak fra kassen eller ved at nøkkelpersoner kjøper eiendeler til underpris og forskjellsbehandling av kreditorer før konkurs.

Ringseth mener det bør vurderes å la skatteetaten avgjøre påtalespørsmålet i en del saker, slik at de kan sendes rett til statsadvokaten uten å gå innom politiet.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.