I mai annonserte TV 2 at de øker sin veiledende pris på TV 2 Sport Premium. Fra 1. august i år skal kundene måtte betale 899 kroner i måneden for sportspakken. Det er et prishopp fra 699 kroner fra 2020/2021-sesongen - og hele 550 kroner dyrere enn for fem år siden.

Supporterunionen for Britisk Fotball, Liverpool FC Supporters Club Norway og andre norske supporterklubber leverte tidligere denne måneden inn over 20.000 underskrifter med krav om at prisen på Premier League måtte holdes på dagens nivå.

TV 2 ville imidlertid ikke vike, og nå følger den nordiske tv-distributøren Allente opp med sin pris for kundene neste sesong:'

  • Kundene med produktet Allente Premium eller tilsvarende betaler 770 kroner for TV 2 Sport Premium, der TV 2 Play Total inngår.
  • Allente Large eller tilsvarende betaler 899 kroner for TV 2 Sport Premium, inkludert en rekke Viaplay-produkter.
  • Kunder med Allente Basic eller Allente Standard betaler 899 kroner for TV 2 Sport Premium.

Les mer: Kunder raser mot TV 2: - Helt latterlig dårlig!

Rabatt hvis du allerede betaler premiumpris

Det vil si at dersom du allerede har kjøpt Allente Premium til kroner 756 i måneden, vil det koste deg 770 kroner i måneden i tillegg for TV 2 Sport Premium og TV 2 Play Total. Det er en prisøkning på 71 kroner i måneden fra tidligere.

Dersom du har en rimeligere pakke, for eksempel Basic-pakken til 399 kroner, Standard-pakken til kroner 528 eller Large-pakken til 627 kroner, følger Allente etter prisstigningen til TV 2.

– Mange av våre kunder brenner for sport, og vi er veldig fornøyde med å ha funnet en løsning som kommer våre trofaste sportskunder til gode og gir oss en fortsatt sterk posisjon på sport i det norske markedet. At vi dessuten legger til TV 2 Play Total tror vi settes stor pris på av våre kunder», sier Mahmoud Mustapha, COO i Allente, i en melding til Nettavisen Økonomi.

Les også: Prissjokk for Premier League-fans

Sammenslåing

I mai 2020 kom nyheten om at Canal Digital og Viasat skulle slå seg seg sammen, og fra april i år har kundene fått Allente - en forkortelse for «All entertainment» - i stedet. Det nye selskapet har hovedkontor i Stockholm og Oslo, og eies 50/50 av Telenor og NENT.

Allente sendte ut den nye prislisten til kundene mandag.

Altibox har allerede varslet at de vil øke sine priser ut mot kundene med 150 kroner per måned fra 1. august.

– Vi synes at denne prisøkningen er urimelig og er ikke enige med TV 2 om at den kan forsvares med det innholdet som de forespeiler. Samtidig er det slik at når TV 2 øker prisen inn til oss, så kan ikke vi la være å øke prisen uten å tape penger på det, sier kommunikasjonsansvarlig Andreas Veggeland i Altibox til Kampanje

Les mer: Kronen rett til bunns: – Betydelig svekkelse