Det går administrerende direktør i DNB Eiendom, Terje Buraas, til å sperre opp øynene, ifølge Finansavisen.

– Alle kjøpergrupper er der ute nå. Alle boligtyper, alle prisklasser i alle områder går unna. Jeg har aldri opplevd en lignende juli i løpet av mine 25 år i bransjen, sier adm. direktør i DNB Eiendom, Terje Buraas, til avisen.

Uteblitt

Korona-smellen har mer eller mindre totalt uteblitt i det norske boligmarkedet. Med unntak av mars måned, har prisene steget hver eneste måned etter smitteutbruddet og en rekke salgsrekorder er blitt slått. Noe av det mest oppsiktsvekkende er at prisene ser ut til å stige selv i juni og juli, måneder der de vanligvis faller. I juni steg prisene med en prosent sesongjustert, og er opp 6,3 prosent for hele året.

Det ligger også an til prisøkning også i juli. Blant annet meldte Obos om kraftig prisøkning mandag.

Les også: Kraftig byks i Obos-prisene i juli

Brennhett

Eiendom Norge legge frem boligtall for hele Norge i morgen.

Adm. direktør Kent Victor Syverstad i EiendomsMegler1 Oslo og Akershus bekreftet av markedet er brennhett.

Les også Gunnar Stavrums kommentar: Venstresiden vil gå til valg på å skru opp skatten på boliger og fjerne rentefradrag

– Vi ble kjempeoverrasket over prisutviklingen i mai, vi ble lamslått i juni, og juli kommer til gå inn i historiebøkene både på pris og volum, sier Syverstad til Finanavisen.

Han tror på en prisvekst på 1,5 prosent i Oslo.

– Vi har solgt 66 prosent flere bruktboliger i juli, og 55 prosent går over takst. Man må klype seg litt i armen. Dette er den mest uvanlige måneden jeg kan huske, sier Syverstad.

Les også: Ekspertene advarer: Disse feilene gjør «alle»