Gå til sidens hovedinnhold

Naboer krangler for millioner

Om lag 50 millioner kroner har norske forsikringsselskaper punget ut i forbindelse med nabo- og grensetvister de siste fire årene.

- Siden 1999 har vi totalt utbetalt 16,5 millioner kroner i forbindelse med nabo- og grensetvister. Vi har omtrent 35 prosent markedsandel, noe som da tilsier at det totalt blir utbetalt rundt 50 millioner kroner, sier leder for private oppgjør Annar Krogstad i If Skadeforsikring til nyhetsbyrået Newswire.

Selskapet dekker utgifter til advokat og rettshjelp i forbindelse med slike tvister med et maksimalbeløp på 80.000 kroner.

– I 1999 utbetalte If 600.000 kroner i forbindelse med nabotvister, i 2001 var tallet steget til 5,6 millioner, mens det i fjor ble utbetalt 6,5 millioner kroner i slike tvister, sier Krogstad.

Folk krangler om detaljer, og mange kunne nok ha blitt enige på et tidligere tidspunkt om de bare hadde vist litt mer vilje til å løse konfliktene, mener Krogstad.

- Folk krangler om de utroligste ting. Trær og hekker er gjengangere. I enkelte saker kan tvisten dreie seg om at den ene mener hekken eller gjerdet er et par centimeter for høy, sier Krogstad.

I fjor var det rogalendingene og Oslo-innbyggerne som stod for mesteparten av kranglingen med naboen.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot