Nådde nesten 200

Foto: Scanpix

Bare fattige 0,27 poeng manglet for at Oslo Børs skulle bryte 200-grensa. Den siste uken har børsen steget 5,3 prosent, godt hjulpet av Orkla-salget og oljegigantene Hydro og Statoil.

Ved lunsjtider fredag var indeksen på sitt høyeste, med 199,73 poeng, men uten drahjelp fra de andre europeiske børsene falt Oslo Børs tilbake og endte på 198,85 poeng, opp 0,5 prosent.

Oslo Børs var fredag blant de sterkeste børsene i Europa, som ble sinket av en svak utvikling for teknologiaksjene på børsene i Asia og USA.

Alt i alt har det vært en kjempeuke for Oslo Børs, og oppturen siden nyttår er på betydelige 16,5 prosent.

Det er industri og olje som drar opp. Orkla og Norske Skog gjør det godt, og Orkla-aksjen har bare fortsatt sin opptur salgsmeldingen torsdag. Aksjen endte uken med en toppnotering, opp 2,3 prosent, til 296,50 kroner.

Hydro og Statoil følger de europeiske oljeselskapene opp, og lander henholdsvis på 487 og 81,50 kroner.

Statoil gikk mest opp i prosent, med en vekst på 1,88 prosent, mens Hydro satte all time high etter at omsetningen i aksjen passerte én milliard. I formiddag var aksjen oppe i 494,50 kroner, før den sluttet på 487 kroner, opp 0,7 prosent.

Verre gikk det med IT-aksjene. IT-indeksen endte ned 1,26 prosent, med selskaper som Tandberg og Birdstep i spissen.

Birdstep gjennomførte en emisjon etter torsdagens melding om en partneravtale med Ericsson.

Emisjonen ble gjennomført til 28,50 kroner, og på slutten av dagens hadde aksjen falt gjennom nivået ved emisjonen. Birdstep endte til slutt på 28,10 kroner, ned 6,33 prosent.

Også Tandberg faller, til tross for at selskapet torsdag fortsatt forventer at utviklingen i første kvartal går som planlagt. En nedgang på 3,3 prosent gjør at selskapet ender på 65,75 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.