Gå til sidens hovedinnhold

Nadir kom fra Tyrkia til Molde og ble søkkrik: - Integrering er nøkkelen

Han har blitt søkkrik på å være den norske forbrukers beste venn. Nå skal han gi oss boligalarmer til halv pris.

Nadir Nalbant er en av Norges mest suksessfulle gründere og de store selskapers skrekk. Du møter ham i ukens Stavrum & Eikeland.


For over 20 år siden sørget han for billig mobiltelefoni og internett til det norske folk gjennom først Netcom, så Sense. Nå er det boligalarm-duopolistene Verisure og Sector Alarm som skjelver. Ikke bare fikk de to gigantene i fjor høst en samlet bot på 1,2 milliarder kroner for ulovlig samarbeid om salg, men nå blir de utfordret av Nadir og hans Homely, som selger boligalarmer til halv pris.

- Full åpenhet, forbrukermakt

- Det vi slåss for er full åpenhet. Prisene må være transparente. Slik er det ikke i dag. Full åpenhet, da får man forbrukermakt, sier Nalbant.

Til info har Sector Alarm vedtatt sin bot, mens Verisure har anket.

Nalbant forteller hos Stavrum & Eikeland om hvordan store selskaper misbruker sine dominerende posisjoner til å lure norske forbrukere og hvordan han skal revolusjonere boligalarmmarkedet i Norge.

Nalbant ble født i Tyrkia, men vokste opp i Molde. Det var ikke gitt at han 50 år senere skulle ende opp som en av Norges mest suksessfulle gründere etter å ha innkassert flere hundre millioner kroner på sine ulike gründerskap.

Han mener at mye av hans suksess som gründer skyldes at foreldrene hans mente det var viktig at Nadir og søsknene hans ble fullintegrert i det norske samfunnet.

- Hadde vi bosatt oss i Oslo, hadde jeg snakket gebrokkent norsk, sier Nalbant til Stavrum & Eikeland.

Hos Stavrum & Eikeland forteller han om den utrolige reisen fra Tyrkia, via Molde og til Oslo.

Hele episoden med Nadir Nalbant hos Stavrum & Eikeland:

Helle Thorning-Schmidt og Johan H. Andresen

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandAcast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.