Næringslivet vil ha tjenestepensjon

Foto: (TV 2 Nettavisen)

56 prosent av norske bedriftsledere sier de er positive til å betale for en kollektiv tjenestepensjon for de ansatte. Det viser en fersk undersøkelse.

Hele 56 prosent av bedriftslederne er positive til å betale for en kollektiv tjenestepensjon for de ansatte. 32 prosent er negative, mens 12 prosent av de spurte svarer vet ikke eller ikke aktuelt.

Det viser en undersøkelse Norsk Statistikk og Perduco har utført for Deloitte.

Men selv om bedriftlederne er positive, er det få bedrifter i som har erfart at de ansatte selv har fremmet ønske eller krav om tjenestepensjon. Bare 27 prosent av bedriftslederne sier at de ansatte har bedt om at bedriften innfører dette, mens 58 prosent har ikke fått slike krav og 15 prosent svarer vet ikke eller ikke aktuelt.

- At så mange bedriftsledere stiller seg positive til tjenestepensjon, strider mot den generelle oppfatningen av at næringslivet kvier seg mot å ta ekstrakostnaden ved innføring av en kollektiv tjenestepensjon. Det er likevel grunn til å tro at mange ikke er klar over prislappen dette vil innebære for bedriften, sier partner og stasautorisert revisor Vidar Nilsen i Deloitte.

Tjenestepensjoner er pensjoner som avtales i jobben som et tillegg til folketrygden. Alle offentlig ansatte og en del private bedrifter har dette i dag. Pensjonskommisjonens utredning anslår at 800.000 til 900.000 personer i privat sektor ikke har tjenestepensjon i dag. En lovfestet tjenestepensjon vil ikke gjelde selvstendig næringsdrivende.

Regjeringen forventes å fremme sine forslag rundt tjenestepensjon i en egen stortingsmelding om pensjonsreform til høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag