*Nettavisen* Økonomi.

Næringslivsopprør mot Avinor

Norske næringslivsledere har mistet tålmodigheten med Avinor og krever at det statlige selskapet straks får orden på forholdene på kontrollsentralen i Røyken.

08.12.05 12:53

Flere regiondirektører i NHO krever at Avinor straks får orden på forholdene rundt kontrollsentralen i Røyken. Styret i NHO Møre og Romsdal behandler flyproblemene på et møte nå i ettermiddag og vil sende et brev til Avinor om saken.

- Hvordan Avinor løser dette, skal ikke vi blande oss bort i, men vi forventer at styre og ledelse i selskapet tar de grep som er nødvendig for å sikre en stabil flyavvikling. Slik situasjonen har vært nå i høst, kan vi ikke ha det. Vår tålmodighet er slutt for lenge siden, sier regiondirektør Torill Ytreberg TV 2 Nettavisen.

Varsler erstatningskrav
I Bergen varsler næringslivet erstatningskrav på grunn av de mange flyforsinkelsene.

- Situasjonen gir grunnlag for økonomisk erstatning, det gjelder også for krav fra enkeltbedrifter, skriver Helge Dyrnes i Bergen Næringsråd i et brev til Avinor ifølge iBergen.

Dyrnes sier at næringslivsledere i Bergen må reise til Oslo dagen før viktige møter av frykt for forsinkelser.

- Situasjonen i høst har vært helt uakseptabel. Avinors sentrale ledelse kan ikke skylde på hendelige uhell. Bergen Næringsråd mener at flyforsinkelsene har vært påregnelige sett fra Avinors side, og de må være erstatningsbetingende, heter det i pressemeldingen fra Næringsrådet.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Avinor ut på anbud
Administrerende direktør Eldar Eilertsen i møbelkonsernet Hjellegjerde i Sykkylven sier til NRK i dag at Avinor bør privatiseres.

- Nå må myndighetene snart gjøre noe og sette det ut på anbud, så vi slipper dette her, sier han. Eilertsen var en av dem som ble sittende fast på Gardermoen sist fredag da det igjen var problemer ved kontrollsentralen i Røyken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag