Ta deg bryet med å skifte fra sandaler og flipflops før du kjører bil i sommer, råder NAF.

- Flipflops og løse sandaler kan henge fast i gulvmattene og skape farlige situasjoner når du sitter bak rattet, sier Ingunn Handagard, senior kommunikasjonsrådgiver i medlemsorganisasjonen NAF, i en pressemelding.

Les også: Advarer nordmenn som skal på bilferie

Kontakt med pedalene

Riktig fottøy er viktig når du er sjåfør, uansett om du skal kjøre kort eller langt, og . mister du kontakt med pedalene, kan det få store konsekvenser, advarer hun. Et skobytte er fort gjort, men kan plutselig få mye å si dersom du kommer ut for noe uventet, påpeker Handagard.

- I det øyeblikket du må reagere raskt må skoen følge med fra gass til brems. Når du kjører må du ha sko som sitter godt fast rundt foten og sørger for at du ikke mister kontakten med pedalene, sier Handagard.

Les også: Krever nulloppgjør: -Vi vil ikke gjøre dette verre ved å øke lønna

- Men bruk sko!

I sommervarmen kan det være smart å ha et par gode sko liggende bak i bilen slik at det er enkelt å skifte fottøy, råder NAF.

- Det er nemlig heller ikke noe godt alternativ å kjøre barbent. Selv en liten stein kan utløse refleksen hvor du trekker til deg foten, i stedet for å trykke den normalt ned.

Les også: Iskrem-kjempe legger ned eneste kafé i Norge

- Gode kjøresko er flate, har elastisk såle og sitter tett og godt rundt foten, sier Ingunn Handagard.