*Nettavisen* Økonomi.

Nagell-Erichsen dømt igjen

Foto: (Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX)

En svært nedslått Einar Chr. Nagell-Erichsen ble mandag dømt for innsidehandel. Nå vurderer han å anke til Høyesterett.

17.02.04 06:44

Borgating lagmannsrett valgte mandag å opprettholde dommen på ett års fengsel fra Oslo tingrett, men endret antallet betingede måneder fra 10 til 11. Kjendisinvestoren må også tåle inndragning av 2.091.561 kroner.

- Jeg er svært skuffet. Nå må jeg vurdere om jeg skal orke å anke, sier Nagell-Erichsen til NTB.

- Jeg synes det er trist at andres forklaringer er blitt vektlagt så mye tyngre enn mine. Det er alt jeg vil si nå, sier Nagell-Erichsen - den første i Norge som har fått ubetinget fengsel for ulovlig innsidehandel.

Dissens
Stridens kjerne er en telefonsamtale mellom Nagell-Erichsen og megleresset Jan Petter Collier i 1998. Etterpå skal Schibsted-arvingen ha kjøpt 200.000 aksjer i Finansbanken, noe som ga en gevinst på 2,5 millioner kroner.

Straffeutmålingen ble avgitt under dissens (4-3). Bakgrunnen er at rettens medlemmer har ulikt syn på når ordren som lå til grunn for innsidehandelen ble gitt.

Fornøyd førstestatsadvokat
- Vi er tilfreds med at retten er kommet til det samme synet som oss på saksforholdet, sier førstestatsadvokat Trond Eirik Schea i Økokrim til NTB.

- At flertallet mener det skal være noe mindre straff enn det vi har påstått er ikke noe nederlag. Så veldig stor forskjell er det ikke, sier Schea.

Schea vil nå bruke de neste dagene på å studere dommen.

- En lagmannsretts dom må studeres før man kan si om man vil ta den videre, sier Schea.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.