NEW YORK (Nettavisen): USA har nå flest smittetilfeller av koronaviruset i verden og New York er den byen i landet som er hardest rammet.

Alltid oppdatert: Her er siste nytt om korona-krisen

Gatene på Manhattan er nærmest folketomme på grunn av karantenen, men det stoppet ikke kvinnen fra å ta seg en tur ut, kaste klærne og så kaste seg på den berømte oksen.

Mens kvinnen satt på oksen, ble hun tatt bildet av fra en kvinne med en iPhone. Fotografen til New York Post fikk derimot også tatt et bilde av kvinnen mens hun satt på oksen.

Bildet av kvinnen, som er tatt på torsdag, samme dag som Wall Street hadde nok en dag med kraftig oppgang, spres nå på sosiale medier.

Bildene av kvinnen spres også på Twitter, og en kvinne skriver følgende.

- Hun legger en forbannelse over markedet. Dette vil gi røde tall i morgen:

Og fredag startet det nettopp med nedgang på Wall Street og det endte også med nedgang. Dow Jones endte ned over 900 poeng, rundt fire prosent. S&P 500 og Nasdaq endte også ned, begge over tre prosent.

Oljeprisen er også ned 7,5 prosent til 24,6 dollar fatet fredag ettermiddag.

I kø for å ta «Charging Bull» på testiklene

«Charging Bull» er for øvrig en av New Yorks fremste severdigheter - noe som også fører til at dens edlere deler får «merke trykket».

- Den er blitt et av de mest besøkte, mest fotograferte og kanskje det mest elskede og mest gjenkjennelige statuene i New York City. Jeg mener den henger like høyt som «Statue Of Liberty», uttalte bypark kommisjonæren Adrian Benepe til New York Times for noen år tilbake.

For det er slettes ikke noe uvanlig syn i Bowling Green Park i Financial District i New York: at flere titalls personer står i kø for å ta den tre tonn tunge oksen på testiklene.

Se video her:

- Kan bringe lykke - og fruktbarhet

Da Nettavisen besøkte det populære turistmålet i november, sto det en lang kø både foran og bak den enorme oksen.

De som står foran fyrer løs utallige foto av seg selv foran det enorme hodet og selve statuen. Men de som står bak, har noe helt annet i tankene.

De står nemlig i kø for å ta oksen på testiklene, noe som i tillegg til selve foto-muligheten også skal være noen som kan gi deg lykke og fruktbarhet.

Ifølge Wikipedia veier selve oksen veier 3200 kilo og er 4,3 meter høy og 4,9 meter lang, og har vært et populært turistmål helt siden den ble plassert der tilbake i 1989.

Les: Her står de i kø for å ta «Charging Bull» på ballene

86.000 smittet i New York

Koronaviruset er i ferd med å lamme New York, og andre amerikanske byer står trolig for tur. Sykehusene mangler senger og utstyr, og helsearbeidere fortviler.

USA kan bli et nytt globalt episenter for koronapandemien, advarte Verdens helseorganisasjon (WHO) tidligere i uka, og de fikk rett.

Nærmere 86.000 hadde fredag fått påvist smitte, flere enn i noe annet land i verden. Drøyt 1.300 er døde, men det ventes at tallet vil øke kraftig de neste dagene og ukene.

Helsearbeidere jobber døgnet rundt og er fortvilet over mangelen på smitteverneutstyr, som ansiktsmasker og beskyttelsesdresser.

– Jeg er sint. Vi kunne ha skaffet nok beskyttelsesutstyr for flere måneder siden. Dette begynte i Kina i desember, sier sykepleieren Benny Mathew ved Montefiore Medical Center i New York.

Sykehuset han jobber på, mangler også sengeplasser, testutstyr for koronavirus og pustemaskiner, og det samme er tilfelle ved mange andre offentlige sykehus som nå fylles opp av døende pasienter.

New York har også oppjustert sitt anslag for hvor mange sykehussenger som trengs til 140.000. Delstaten har i dag 53.000 sykehussenger, ifølge guvernør Andrew Cuomo Cuomo, som sier behovet for pustemaskiner og ventilatorer fortsatt er «kritisk og desperat». Delstaten har fått tak i 7.000, men trenger minst 30.000 flere, ifølge Cuomo.

På torsdag gikk president Donald Trump ut i et intervju med Fox og sa han ikke trodde noe på at de trengte 30.000 pustemaskiner:

Her kan du se flere av Twitter-meldingene som nå likes og kommenteres om kvinnen på oksen i New York: