Gå til sidens hovedinnhold

Nær 900.000 så Norges VM-thriller mot Australia

Med 895.000 TV-seere satte det norske landslaget en foreløpig VM-rekord under mesterskapet i Frankrike.

NICE (Nettavisen): – Det er bare å takke for at Norge og Australia gjorde dette mer spennende enn vi kunne drømme om. Det er gøy med 90 gode minutter, og enda gøyere med 120 minutter og straffekonk. Spesielt når Norge vinner til slutt, kommenterer redaksjonssjef Janne Fredriksen i NRK Sport etter at TV-tallene var klare mandag.

Les også

Hjelmseth byttet sko før straffesparkkonkurransen: - De lå klare på benken


Da Ingrid Syrstad Engen satte den avgjørende straffen og avgjorde for Norge, var det 895.000 som så TV-bildene direkte. For hele kampen er tallet 667.000 seere, som er 66 prosent av alle i Norge som så på TV på det tidspunktet lørdag kveld. Det er den mest sette kampen Norge har spilt i mesterskapet.

- Såpass, ja, sier Vilde Bøe Risa når Nettavisen forteller henne om seertallene.

Hun legger til at støtten hjemmefra betyr mye for spillerne.

- Vi setter så stor pris på at den oppmerksomheten som er nå, og vi synes jo i bunn og grunn at vi fortjener det, for vi har stått igjennom så mye og fått en del tyn. Det er mange som ikke har hatt troen på oss inn mot dette mesterskapet, men nå er vi i i en kvartfinale i VM og vi matcher de beste motstanderne i hver kamp. Jeg tror folk har fått litt øynene opp for oss og ser hva som bor i oss.

TV 2 deler rettighetene til fotball-VM med NRK og viser Norges neste kamp torsdag. Da venter England i kvartfinalen.

Kommentarer til denne saken