Gå til sidens hovedinnhold

Nær årsrekord på børsen

Oslo Børs har løftet seg seks av de sju siste børsdagene, og nærmer seg nå årets bestenotering. Torsdag var det Svein Aaser og hans kumpaner i DnB Nor som dro lasset.

Børsoppturen fortsetter i Oslo etter at juni måned endte med en oppgang på 6,74 prosent. Torsdag endte hovedindeksen på 206,10 poeng, opp 0,76 prosent i forhold til onsdagens sluttnotering.

Sluttnoteringen er bare 1,25 poeng lavere enn årsbeste på 207,35, som skriver seg fra 8. mars i år.

I USA var det svak oppgang onsdag etter at sentralbanksjef Alan Greenspan hevet renten med et kvart prosentpoeng og ga uttalelser i tråd med markedets forventning.

All time high

DnB Nor ledet oppturen ved Oslo Børs torsdag, med en verdistigning på hele 2,75 prosent. Sluttnoteringen på 48,60 kroner er tidenes høyeste for den nyfusjonerte banken, som nå har en børsverdi på over 62 milliarder kroner.

Konsernsjef Svein Aaser sikret seg i løpet av torsdagen 161 aksjer i DnB Nor til 46,60 kroner stykket, og er nå oppe i en beholdning på over 54.000.

Vil bygge nytt

Statoil har bekreftet sine planer om å utvide industrianleggene på Mongstad og Tjeldbergodden, og Statoil-aksjen endte 0,3 prosent opp på børsen torsdag.

I forbindelse med Iran-saken har en amerikansk professor sagt til NRK at det som lite sannsynlig at Statoil får noen stor bot fra Securities and Exchange Commission (SEC). Statoil er også notert på børsen i New York og riskerer dermed smekk fra SEC.

- Det foregår masse utenlandske bestikkelser uten at de fører til tiltale. Uten virkelige bevis på at det har skjedd alvorlige bestikkelser er det lite sannsynlig at det blir innledet noen straffeforfølgelse, sier professor Donald Langewoort ved Georgetown-universitetet i Washington.

Ifølge professoren kan en eventuell straffesak medføre bot på inntil ti millioner dollar.

Tomra-smell

De aller fleste tungvekterne på børsen opplevde en frisk oppgang torsdag. Orkla, Frontline og Storebrand var blant dem som steg 1,5 - 2 prosent.

Tomra er blant de få selskapene som endte i rødt etter at både ABG Sundal Collier og Deutsche Bank nedgaderte aksjen etter den kraftige oppturen den siste tida. Aksjekursen endte til slutt 3,1 prosent ned.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud