Gå til sidens hovedinnhold

Når Jonas Gahr Støre tar en Jäger, bør Trygve Slagsvold Vedum skjelve i buksa

Nå går Arbeiderpartiet til frontalangrep i distriktene, anført av en partileder med Jägermeister på kjøkkenbenken.

Arbeiderpartiets nye distriktsprogram henter frem slagordet fra 1933: By og land, hand i hand.

- Dette er det største distriktsløftet til Arbeiderpartiet siden 1970-tallet, sier Jonas Gahr Støre. - Det skal være trygt og godt og bo i hele landet, og vi må skape levende lokalsamfunn og nye, grønne arbeidsplasser.

Les mer: En distriktspolitikk for framtida: By og land - hand i hand

Når Senterpartiet rykker inn i byene, slår Arbeiderpartiet tilbake i utkantene anført av en partileder med folkelig alkoholsmak, skal vi dømme etter dagens lille snakkis på sosiale medier - det assorterte utvalget av drikkevarer på kjøkkenbenken hjemme hos Gahr Støre.

Mest profilert er en flaske Jägermeister - et brennevin som kommer på fjerdeplass på Vinmonopolets bestselgerliste første halvår - slått av vodkamerkene Dworek, Absolut og Kalinka. Hele 242.000 liter av den tyske bitteren gikk over disk på polet første halvår.

- Jeg er glad i Jägermeister, bekrefter en humørfylt Ap-leder for Nettavisens utsendte på Youngstorget (se video øverst).

Også blant taxfree-kunder har merket alltid vært en favoritt, så valget er utpreget folkelig. Uten å ha statistikk som bevis, er min hypotese at det også går hjem på den norske landsbygda - kanskje spesielt i Arbeiderpartiets tapte fylker i innlandet og i Nord-Norge.

Les også

VGs bilde av Jonas Gahr Støre er dagens snakkis: Nå tar internett tak

Det er ikke første gangen at Jonas Gahr Støre overrasker med en folkelig vri. Min Mote kommenterte hans opptreden i NRK Dagsnytt18 allerede i 2012 med tittelen «Støre overrasket med Haakon Lie-skjorte».

- Det var meg med ett ben inn i helgen, litt nærmere full trivsel og litt fjernere fra dress og slips - men den samme inni!, sa Gahr Støre den gang til Min Mote.

Før det var ikke likheten mellom millionærsønnen fra Oslo Vest og Arbeiderparti-kjempen fra Oslo øst så tydelig.

Spøk til side, det er interessant å se hvordan Arbeiderparti-ledernes klesstil og oppførsel analyseres. Det seriøse bakteppet er kampen om partiets sjel, og politiske motstanderes forsøk på å tegne ledelsen som akademisk og fjern, og ikke folkelig og jordnær.

Nå tror jeg Jonas Gahr Støre verken taper eller vinner velgere på at han innerst inne er en mann som liker å gå i noe annet enn dress hjemme i helgene (hvem gjør ikke det) eller ta seg en Jägermeister. Det var faktisk befriende å se hvor humoristisk Ap-lederen selv tok fleipen fra internett.

Kampen mot Senterpartiet om velgerne i distriktene er derimot viktig nok. Resepten Arbeiderpartiet utskriver er å sørge for at politi, brannvesen og ambulanser finnes der folk bor - og gå til kamp mot privatisering og sentralisering.

Arbeiderpartiet vil etablere lokale sentre hvor du skal få pass og førerkort, samt - kanskje litt utilsiktet humoristisk med tanke på den aldrende demografien i mange utkanter - hjelp til å skrive testamente.

- I en Ap-ledet regjering vil hver eneste statsråd få en marsjordre om at politikken skal gagne både by og land. Vi skal bytte ut distriktsministeren med distriktspolitikk, heter det i manifestet.

Og da kan det passe med en Jägermeister for å få opp stemningen!

PS! Hva mener du? Smilte du litt av kjøkkenbenken hjemme hos Jonas Gahr Støre, eller synes du at Ap-lederen har fått litt mye tyn og humor på nettet? Skriv et leserbrev!

Reklame

Slik sparer du enkelt inntil 600 kroner på mobil-abonnementet

Kommentarer til denne saken