*Nettavisen* Økonomi.

Nasdaq ga børsen nødhjelp

En hyggelig start for Nasdaq-indeksen på Wall Street sørget for å begrense verdifallet for de norske it-aksjene, men børsen endte likevel i minus. Gift-brevene i Washington må ta sin del av skylden for det.

03.02.04 16:45

Børsen hadde ingen god start på den nye børsmåneden, og endte svakt ned mandag. Tirsdag fortsatte nedturen, og hovedindeksen endte 0,31 prosent ned til 182,98 poeng.

Terrorfrykt i kjølvannet av gift-brevene til det amerikanske senatet forklarer en del av nedgangen. Dollarvsekkelsen rammer også enkelte av selskapene.

It ned

Det er it-selskapene som først og fremst trakk børsen nedover tirsdag. It-indeksen endte 1,4 prosent ned. Tidligere på dagen lå det an til en enda større nedgang, men stikk i strid med tendensen i forhåndsomsetningen åpnet teknologiindeksen Nasdaq på plussida da Wall Street åpnet klokka 15.30 norsk tid. Ved 16.15-tida var oppgangen på en kvart prosent.

Tandberg kom skjevt ut fra hoppkanten tirsdag, men hentet seg brukbart inn og landet på 62 kroner. Det er 2 prosent lavere enn sluttnoteringen mandag.

Betydelig verre gikk det med Birdstep, som sluttet over 5 prosent ned, og Ementor, som falt 3,8 prosent. Fusjonskaperatene i Tandberg Data og Norman endte på minus 4 og pluss 1 prosent.

Laveste DnB-kurs på to måneder

Tungvekteren DnB NOR bidrar også til å trekke børsen ned med et verdifall på 2,1 prosent til 41,90 kroner. Det er den laveste sluttnoteringen siden 1. desember i fjor.

Orkla ble børsens tredje mest omsatte selskap tirsdag. Interessen for Orkla kan blant annet forklares med en oppgradering fra reduce til accumulate DnB NOR Markets. Kursen endte 1 prosent opp, og det kommer på toppen av en oppgang på 2 prosent i går.

Aktiv Kapital, hvor Øystein Stray Spetalen og styreformann Jon H. Nordbrekken solgte seg kraftig ned i går, lå an til å bli blant børstaperne tirsdag, men berget seg brukbart i land med en kursnedgang på 3,8 prosent.

Blant børsvinnerne tirsdag finner vi Axis Shield, som fikk en etterlengtet godkjennelse for testproduktet BNP i USA tirsdag. Også Kredittbanken, som opplevde å få overtegnet den pågående aksjeemisjonen med 50 prosent, endte kraftig opp.

I Europa er bildet svakt negativt over stort sett hele linja tirsdag, med London som hederlig unntak.

Sjekk kursutviklingen ved børsene på TV 2 Nettavisens børssider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag