Gå til sidens hovedinnhold

Nasdaq reddet dagen

Nasdaq reddet dagen da de øvrige indeksene ikke klarte å følge opp sterke tall fra i går.

Det stoppet liksom litt opp på Wall Street tirsdag. Etter rakettåpningen mandag lette investorene nærmest etter gode grunner for å kjøpe, og dagen forløp rolig.

Nasdaq steg mest, mens både Dow Jones og S&P-indeksen var langt mer ustødige.

Sterke tall fra Nasdaq bidro imidlertid til å pynte på tallene på andre indekser og vri utviklingen i en mer oppløftende retning. Både Dow Jones og S &P-indeksen falt relativt mye tidligere tirsdag.

- Det har vært en ustabil dag med store svingninger både opp og ned for mange aksjer, sier Tom Shcrader i Legg Mason, til CNN Money.

- Det du ser er en liten pause i det som fortsatt er et optimistisk innstilt marked, sier Brian Bush i Stephens Inc. til AP.

Venter på kvartalstall
Etter oppgangen mandag bremset markedet opp i dag. Mange investorer avventer trolig fjerde kvartalstallene som mange selskap legger fram i løpet av de neste ukene.

Allerede torsdag er det ventet at Alcoa legger fram sine resultater. Oppdaterte arbeidsledighetstall er også ventet senere denne uken.

Dollaren fortsatte dessuten å synke tirsdag.

- Før eller siden vil dollarfallet bli et problem for økonomien, men jeg tror ikke vi er kommet så langt ennå. Foreløpig får fallet mer positive konsekvenser, for eksempel ved at amerikanske produkter blir mer konkurransedyktige i utlandet, sier Brian Bush i Stephens Inc. til AP.

Tall fra Handelsdepartementet viste at ordreinngangen til amerikansk industri sank med 1,4 prosent i november, og det var den største nedgangen på sju måneder. Meldingen klarte imidlertid ikke å påvirke markedet i særlig grad, melder AP.

Analytikerne avfeier tallet som en forbigående nedgang i et ellers oppadgående marked.

Nøkkeltallene
Nasdaq steg med 10,01 poeng eller 0,49 prosent til 2057,37 tirsdag. For Nasdaq er dette beste notering siden 4. januar 2002.

Industri-indeksen Dow Jones endte på 10.538,66, en nedgang på 5,41 poeng eller 0,05 prosent.

Den bredere Standard & Poor’s 500-indeksen steg til slutt med 0,13 prosent eller 1,45 poeng til 1123,67, ifølge foreløpige tall fra AFP umiddelbart etter stengetid.

Ellers var Sun Microsystems en av dagens børsvinnere. Aksjen steg med hele sju prosent, eller 33 amerikanske cent, til 5,03 dollar på positiv omtale fra Merrill Lynch.

Amerikanske bilprodusenter hadde en dårlig dag etter rapporter som viser at utenlandske produsenter utgjorde en stadig større del av markedet i 2003. Både General Motors Corp. og Ford Motor Co. falt.

Reklame

NÅ: Rekordlav pris på Northug-brillene