*Nettavisen* Økonomi.

Nazi-virus lager kaos

Den kjente Sober-ormen er laget av nazister. I januar vil e-postboksene fylles med nazistisk propaganda.

08.12.05 13:36

Virus er ikke lenger noe som bare lages på gutterommet. I stadig større grad blir virus laget av organiserte grupper i vinnings hensikt. Nå har også nazistene tatt i bruk virus-mulightene. VeriSign iDefense melder nå atl sober-ormen vil starte masseutsendelse av nazistisk propaganda 5. januar neste år.

Feirer grunnleggelse av naziparti
Angrepet vil starte på 87-årsdagen for grunnleggelsen av nazipartiet i Tyskland, og faller også sammen med en større konferanse 6. januar.

iDefense regner med at angrepet vil få en betydelig effekt på verdens internett-trafikk, og at ormen vil kunne skape store problemer for mailservere verden over.

Hacktivisme
- Denne oppdagelsen understreker den alltid tilstedeværende, og ofte undervurderte, trusselen om «hacktivisme» - kombinasjonen av skadelig programmer og politiske saker, sier Joe Payne i VeriSigns Security Intelligence Services.

Selskapet håper nå at tiden frem til virusangrepet starter vil gjøre at folk får tid til å oppdatere sine virusprogrammer, og dermed hindre mye av effekten til viruset.

Taktikk fra 1998
Dette er ikke første gang et virus er tidsinstilt på denne måten. En av de første og mest kjente tidsinnstilte virusene var CIH-viruset fra 1998 – bedre kjent som Chernobyl-viruset. Dette var et usedvanlig effektivt virus som var programmert til å slette harddisken 26. april 1999, på fjortenårsdagen til atomulykken. Nye varianter av viruset begynte ble aktivert hvert år, og noen også den 26. i hver måned.

Viruset forsøkte også å ødelegge hovedkortet på datamaskiene, noe som gjorde at enkelte datamaskiner ikke lenger fungerte etter angrepet.

Bare i Korea antar Symantec at viruset kostet 250 millioner dollar.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag