*Nettavisen* Økonomi.

Nedgang i antall overnattinger

Det var hele 120.000 færre overnattinger ved norske overnattingssteder i juni i år sammenliknet med samme måned i fjor.

15.08.03 10:19

Ved kommersielle norske overnattingssteder var det 3 millioner overnattinger i juni i 2003. Sammenliknet med samme måned i fjor var dette en nedgang på 4 prosent.

Norske overnattinger sank med 3 prosent, mens overnattinger fra utlandet gikk ned med 6 prosent, viser ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Bare Nederland holdt stand

I juni i fjor var det 1,2 millioner utenlandske overnattinger, mot 1,1 millioner samme måned i år. Det var bare Nederland som holdt stand, resten av de andre utenlanske markedene gikk ned. For eksempel gikk antall danske overnattinger ned med hele 18 prosent, og svenske ned med 12 prosent.

Overnattinger ved norske hyttegrender økte med i underkant av 1 prosent. Dette kan ha sammenheng med at enkelte større hyttegrender før var rangert som hotell, mens de nå er i hyttegrend-kategorien. Campingplassene hadde en nedgang på 1 prosent.

Økning i Sverige

Totalt sett har det også vært en nedgang for hele første halvår. Sammenliknet med samme periode i fjor gikk markedet ned med 4 prosent. Det var nedgang for campingplasser og hoteller, mens vandrerhjem og hyttegrender gikk opp.

I Sverige har det gått andre veien. Det var en marginal økning på antall overnattinger ved svenske overnattingsbedrifter på 0,4 prosent sammenliknet med juni 2002, viser tall fra Statistiska centralbyrån i Sverige. Tyskerne var de mest ivrige gjestene, mens nordmenn kom på en god annenplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.