Nekter å fortelle årsaken

Ledelsen i Norwegian nekter å fortelle hvorfor flykapteinen brøt sikkerhetsreglene ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

15.03.05 15:23

Uten et ord gikk den erfarne Norwegian-piloten forbi sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL), uten å la seg kontrollere. Ledelsen i Norwegian har nå lagt fullstendig lokk på saken. Påskuddet er at saken er en personalsak.

- Denne saken håndteres internt og vi har tatt affære. Piloten er satt på bakken. Utover det har vi ingen kommentarer til årsaksforhold, sier informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian til TV 2 Nettavisen.

Ble overvåket
Ifølge informasjonssjef Jo Kobro ved OSL ba sikkerhetsvaktene gjentatte ganger piloten om å følge instruksene, uten at piloten regaerte.

- Piloten svarte ikke og fortsatte bare forbi sikkerhetsvaktene og inn i terminalbygget. En vakt fulgte etter piloten og overvåket ham hele veien til flyet for å sikre seg at han ikke overbrakte noen gjenstander til andre piloter, sier Kobro til TV 2 Nettavisen.

- Var piloten sent ute til flygningen sin?

- Nei, han hadde tid og vei. Han sa ingenting om hvorfor han nektet, sier Kobro som er fornøyd med at alle sikkerhetsrutiner ble fulgt da bruddet på reglene var et faktum.

Luftfartstilsynet kobles inn
Morgenflyet fra Oslo til Trondheim skulle etter planen ta av klokken 07.20 fra Oslo. Hendelsen skjedde klokken 06.45. Alle passasjerene på flyet måtte evakueres som følge av det grove sikkerhetsbruddet.

Oslo Lufthavn har hele opptrinnet på video, men ønsker ikke å frigi videoen av sikkerhetshensyn.

- Vi har gjort det vi skal i denne saken. Vi har sperret id-kortet til piloten. Resten får Norwegian ta seg av, sier Kobro.

OSL har meldt saken til Luftfartstilsynet.

Kollegaer regaerer
Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, er dagens hendelse på Gardermoen det første av sitt slag i Norge. Flygerens kollegaer i Norges Flygerforbund reagerer kraftig på hendelsen og tar avstand fra flykapteinens oppførsel.

Det har så langt ikke lyktes TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med pilotens tillitsvalgte for kommentarer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.