Nekter å selge til Hegnar

Gyldendals største aksjonær og Trygve Hegnars erkefiende, Erik Must, kommer ikke til å selge Gyldendal-aksjene til Kapital-redaktøren.

09.12.03 11:48

Trygve Hegnar og Erik Must har vært bitre fiender i en årrekke. Forholdet ble ikke bedre av at Hegnar i høst kjøpte seg inn i Gyldendal, hvor Erik Must og partneren Kjell Chr. Ullrichsen er de dominerende eierne.

Sier tvert nei

Tirsdag ble konflikten trappet opp enda et par hakk. Trygve Hegnar tilbyr seg å kjøpe samtlige aksjer i Gyldendal for 536 millioner kroner, men Erik Must nekter å selge.

-Familiens aksjer er ikke til salgs, sier Erik Must til TV 2 Nettavisen.

Must sier han har tenkt å forbli Gyldendal-aksjonær i noen år til.

-Som tidligere uttalt har familien til hensikt å forbli aksjonær i generasjoner, fastslår han.

Ingen kontakt

Trygve Hegnar tok ikke kontakt med Ullrichsen og Must før han fremmet budet på 300 kroner per aksje. Must har heller ikke snakket med Hegnar etter at budet ble fremmet.

-Nei, det har jeg ikke, sier han.

Must vil ikke ut med hva han synes om Hegnars framferd i Gyldendal-striden.

- Ut over det jeg har sagt nå, har jeg ingen kommentarer, framholder den ordknappe finansmannen.

Blokkerte Hegnar

Erik Must og Kjell Chr. Ullrichsen blokkerte Trygve Hegnars ønske om styreplass i Gyldendal på den ekstraordinære generalforsamlingen fredag. De to investorene pekte på faren for at Hegnar ville forrykke kjønnsfordelingen i styret, og mente Hegnar ikke var egnet som styremedlem fordi han er redaktør.

På generalforsamlingen fnyste Hegnar av begrunnelsen, og kom med harde utfall mot Erik Must. Verken Must eller Ullrichsen møtte på generalforsamlingen, men var representert av sine advokater.

- Jeg kommer tilbake, lovte Hegnar da det ble klart at han ikke fikk styreplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.