Gå til sidens hovedinnhold

Nekter for underslag og aksjejuks

OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): På sin 35-års dag møtte finansakrobaten Christer Tromsdal i Oslo tingrett for å svare på Økokrims anklager om grovt underslag og aksjejuks.

Tromsdal (bildet) og tidligere Aker Brygge Invest-partner Terje Lien (40) er tiltalt for grovt underslag fra Aker Brygge Invest (ABI). Økokrim hevder de to tok ut 25 millioner kroner fra kassen i selskapet uten noen form for motytelse.

Begge nektet straffskyld da rettssaken startet tirsdag morgen.

Uriktige eller villedende

I tillegg er Christer Tromsdal tiltalt for å ha spredt uriktige eller villedende opplysninger for å påvirke prisen på aksjer i det fallerte barberhøvelselskapet Ruud

Økokrim mener Tromsdals selskap Aker Brygge Invest solgte aksjene videre til småsparere i Nord-Trøndelag til overpris.

Frafalt tiltale

Tromsdal må svare for dette tiltalepunktet alene etter at Økokrim nylig frafalt tiltalen mot tidligere daglig leder for Nord-Trøndelag Assuranse (NTA), Jan Erik Olsen.

- Det kom inn anmeldelse fra Ruud & Rye i denne saken på bakgrunn av medieomtale som gikk på at det fantes falske informasjonsmemorandum om selskapet. I tillegg begynte det å komme inn anmeldelser fra småsparere i Nord-Trøndelag som følte seg bedratt, sa aktor Geir Kavli i sitt innledningsforedrag.

- Ikke skyldig

Både Tromsdal og tidligere ABI-partner Terje Lien møtte opp da ABI-saken ble sparket igang i Oslo tinghus tirsdag. Rettssaken startet klokka 09.40, 40 minutter etter den opprinnelige tidsplanen.

Forsinkelsen skyldtes at det ikke var satt fram et tilstrekkelig antall stoler og bord til aktørene i retten.

Sykmeldt

Tromsdal leverte sykemelding og møtte ikke opp da straffesaken først var berammet i mai i fjor.

Tromsdal har brukt mye energi på å imøtegå anklagene fra Økokrim, og har fått hjelp fra blant annet privatetterforsker Leif A. Lier.

Christer Tromsdal og Terje Lien er også tiltalt for å ha opplyst til Foretaksregisteret at ABIs aksjekapital på en million kroner var innbetalt, til tross for at dette ikke var tilfelle.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?