*Nettavisen* Økonomi.

Nera ber Odfjell fortsette

Valgkomitéen i Nera vender det døve øret til storaksjonær og sjefsopprører Laxey Partners, og ber Johan Fr. Odfjell fortsette som styreformann.

26.05.04 09:47

Laxeys frittalende toppsjef Colin Kingsnorth er ikke fornøyd med innsatsen til den erfarne næringslivstoppen Johan Fr. Odfjell, og krever at han overlater styreledervervet til Svein Ove Strømmen. For å sette makt bak kravet har Laxey kjøpt seg kraftig opp i Nera den siste tida, og er nå selskapets største aksjonær med 15 prosent av aksjene.

Kingsnorth & co. har imidlertid ikke greid å mobilisere den nødvendige støtten fra selskapets øvrige storaksjonærer før generalforsamlingen onsdag ettermiddag. Det konstaterer valgkomitéen etter å ha vært i kontakt med de fleste av dem.

Valgkomitéen foreslår derfor at Johan Fr. Odfjell fortsetter som styreformann. I tillegg ønsker komitéen at Gregers Mogensen gjenvelges.

I et forsøk på å samle en bredest mulig støtte til styresammensetningen blant aksjonærene, foreslår valgkomitéen å innsette svenske Birgitta S. Gøransson som nytt styremedlem. 47-åringen har blant annet vært industriattaché ved Sveriges ambassade i Washington, og for er for tida viseadministrerende direktør i Telefos AB.

Både Johan Fr. Odfjell og Laxey Partners har forsøkt å mobilisere støtte foran generalforsamlingen klokka 15 i ettermiddag ved å sende ut hvert sitt brev til aksjonærene. Laxey Partners kritiserer måten Nera har vært ledet på de siste årene, mens Odjfell i sitt brev forsvarer den linja som har vært fulgt.

Valgkomitéen i Nera består av Henrik J. Lisæth, Bjørn Elvestad og Ole Chr. Søhoel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag