*Nettavisen* Økonomi.

Nera kan ha skjulte eiere

Isle of Man-selskapet Laxey Partners kan ha sikret seg stemmerett for en større aksjeandel i Nera enn tidligere oppgitt. Akjonærlisten innholder mange ukjente eiere.

Styreformann Colin Kingsnorth opplyser at selskapet kontrollerer rundt 15 prosent av aksjene i Nera, skriver Dagens Næringsliv.

Ved siste aksjonærutskrift hadde Svein Ove Strømmens selskap IS Invest 1,3 prosent av aksjene i Nera. Laxey har strømmen som kandidat til å overta styreleder-vervet etter Johan Fredrik Odfjell.

Det var også mange utenlandske banker, truster og investeringsselskap på listen. Mange av disse eierpostene er nominee-konti, som er midlertidige plasseringer der egentlig eier ikke kommer frem.

Laxeys eierandeler kan ikke sees direkte på listen, ettersom de er spredd. Det er bare fem poster på til sammen 9,5 prosent som oppgis. Men det antas at Kingsnorth har poster plassert i selskaper som ikke er direkte knyttet til Laxey, samt på nominee-konti.

Ryktene sier at Laxey har kjøpt terminkontrakter for å oppnå stemmerett. Dette kan gi Kingsnorth langt større makt enn det han vil gå ut med. Kingsnorth nekter imidlertid for at Laxey har sikret seg terminkontrakter med stemmerett.

Ifølge reglene må Laxey og Kingsnorth flagge ved 10 prosents aksjeandel i Nera. Det er ikke nødvendig å flagge ved 15 prosent, men ved 20 må det igjen flagges. Terminkontrakter skal telle med ved flagging.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag