Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Nera taper på børsen

It-selskapet Nera er dagens store taper på Oslo Børs, med osteselskapet Synnøve Finden hakk i hæl.

Onsdag formiddag opplyste Nera at salget av transmisjonsvirksomheten trekker ut, noe som egentlig skulle vært avklart før nyttår. Selskapet arbeider imidlertid videre med å finne en løsning. Markedet er ikke positive til nyhetene, og sender Nera ned med 5,73 prosent.

Osteprodusenten Synnøve Finden raser videre, etter gårsdagens oppslag i mediene om at selskapet står uten Rema-kontrakt til neste år. Dette betyr 80 millioner kroner mindre i inntekter. Synnøve Finden gikk sterkt ut og anklaget Tine for å ha brukt et stort millionbeløp for å sikre seg dominans i butikkhyllene hos Reitan-kjeden.

Ved 11.50-tiden er Synnøve Finden ned 4,91 prosent, og ligger dermed like bak Nera på dagens foreløpige taperliste.

I toppen på taperlisten ligger også Itera og Altinex. Sistnevnte stuper etter nyheten om at DnB NOR har kvittet seg med sine 109 millioner aksjer i selskapet etter børsslutt tirsdag, til tross for at styreformann Brian Jepsen innløste en kjøpsopsjon på 130 millioner kroner samme dag. Altinex har slanket seg med 4,15 prosent.

Av de store selskapene som synker, er det Frontline som merkest mest. Med en tredjeplass på listen over de mest omsatte selskapene ruver det John Fredriksen-eide rederiet med en nedgang på 2,75 prosent. De siste dagene har det vært spekulert om en mulig fusjon med rederiet Genmar, selv om dette har blitt avvist fra Genmars side.

Frontline-spinoff Golden Ocean ble børsnotert i dag med godt resultat. I forkant av børsnoteringen trodde analytikerne ifølge iMarkedet at aksjen ville begynne på mellom to og 2,50 kroner, men begynte godt over tre kroner. For tiden ligger selskapet på 3,40 kroner.

Statoil og Norsk Hydro ruver i blått på toppen av mest omsatt-listen, med oppgang på henholdsvis 1,39 og 0,21 prosent. Også DnB NOR og Telenor stiger godt. Det er mye blått å se blant børssluggerne.

Hovedindeksen er opp 0,60 prosent, til 231,89 poeng.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!