Gå til sidens hovedinnhold

Nerdefest-salget er i gang

Kampen for å få tak i billetter til årets store nerde-samling i Vikingskipet er i gang. Nå er det tilfeldig hvem som får billett.

Salget av billetter til The Gathering har hvert eneste år vært gjenstand for kaos og kritikk. Med tusenvis av datafrelste som samtidig vil kjøpe billetter har systemene falt sammen, og frustrasjonen har vært kraftig utover nattestimene mens stadig flere er redde for å ikke få billetter til det svært populære arrangementet.

I fjor var det første året hvor salget gikk nesten smertefritt. Det nettbaserte salget ble lagt om. Ved billettslipp var det førstemann til mølla, men det en fikk var kun en kølapp for å begrense aktiviteten på billettsystemet. I ro og mak kunne en dermed et par dager senere kjøpet billettene på nett.

I år er salget de rundt 5.200 billettene for påskens feiring i Vikingskipet lagt om. Allerede nå kan de som er interessert i billetter registrere sin interesse. De som gjøre dette, blir tildelt et tilfeldig kønummer. Etter 19. desember starter det faktiske salget basert på dette kønummeret. Førstemann kan altså i teorien få et nummer som gjør at han ikke får billetter, mens sistemann kan komme først.

Dette nye systemet er lagt for å sørge for at de som av forskjellige årsaker ikke har mulighet til å sitte klar foran datamaskinen på et gitt klokkeslett.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken