*Nettavisen* Økonomi.

Nervøse før rentemøtet

Markedet er nervøst før onsdagens rentemøte, til tross for at ekspertene virker sikre på at Gjedrem ikke vil komme med verken rentekutt eller hopp. I dag faller markedsrentene.

27.10.03 13:11

Så godt som samtlige analysehus mener det er svært lite sannsynlig at Norges Bank endrer i styringsrenta ved onsdagens hovedstyremøte.

Men i dag reagerer markedet med å sende rentene ned. Aktører i markedet peker på at det fortsatt hersker nervøsitet omkring den videre renteutviklingen.

- Det er i hovedsak flow, og kanskje litt nervøsitet i forkant av inflasjonsrapporten som gjør at rentene er ned. Vi tror sentralbanken kommer til å indikere at vi kan bli liggende på dette rentenivået en stund. Rentekurven er ganske bratt og det er diskontert i alle fall én prosent i september neste år. Markedet er imidlertid tynt, sier en aktør i markedet til TDN Finans.

En rundspørring blant makroøkonomene viser at samtlige tror på uendret rente ved onsdagens møte. Spenningen er rettet inn mot fremleggingen av inflasjonsrapporten fra Norges Bank, som kommer samme dag som rentemøtet.

"Selve rentebeslutningen blir sannsynligvis uendret rente og fortsatt nøytral grunnholdning. Inflasjonsrapporten bli imidlertid gi interessant informasjon om når og hvor raskt renteøkningene kommer. Spesielt blir det viktig hva sentralbanken anslår for lønnsveksten neste år," skriver Nordea Markets i en rapport mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.