*Nettavisen* Økonomi.

Nervøst på Wall Street

Det ble levert positive kvartalsresultater torsdag, men internasjonale hendelser trakk likevel New York-børsen ned.

22.07.05 16:17

Kvartalsrapportene fra eBay, SBC Communications og Coca-Cola var positive og det dempet nok nedturen på Wall Street noe torsdag. For det var angrepene mot London og Kinas revaluering av yuanen som dominerte dagen.

At Kina revaluerte ble sett på som positivt, skriver AP, men ifølge CNN Money sendte dette børsen nedover. London-bombene tok også penger ut av markedet.

- Jeg tror hendelsene i London ga investorene en unnskyldning til å ta inn litt penger etter nye rekorder i går. Ellers var nyhetene strålende. Kina-revalieringen var gode nyheter, et skritt i riktig retning. Rapportene er bedre enn forventet. Oljeprisen er ned, men London fikk markedet til å skjelve, naturligvis, sier Peter Cardillo i S.W. Bach & Co til AP.

Hugh Johnson i Johnson, Illington Advisors er uenig med Cardillo om Kinas revaluering.

- Det medbringer litt usikkerhet. Bekymringen er at den kinesiske økonomien vil bremse for mye, og det vil sende markedene nedover verden over, sier Johnson til CNN.

Nokia var med på å trekke børsen ned. Kvartalstallene var som forventet, men signalene for inneværende kvartal var dystre. Nokia-aksjen falt over 11 prosent.

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones sank 61,38 (0,57 %) til 10.627,77
Standard & Poors sank 8,16 (0,66 %) til 1.227,04
Nasdaq sank 9,97 (0,46 %) til 2.178,60

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.