*Nettavisen* Økonomi.

Nesten 27.000 flere bedrifter i Norge

Antall bedrifter i Norge har økt med nærmere 27 000 det siste året. Det er en økning på over ni prosent.

27.05.04 08:35

Det etableres stadig flere nye bedrifter i Norge. I fjor var nettotilveksten i næringslivet bortimot 27 000 bedrifter. Det er en økning på over ni prosent i forhold til fjor.

- Denne veksten er betydelig og innebærer at det blir stadig flere arbeidsgivere å velge mellom i Norge, sier Truls Frogner, konserndirektør i Manpower.

- Sysselsettingen kommer i småbedriftene

Det finnes ca. 317 000 bedrifter i Norge. I tillegg kommer primærnæringen og offentlige bedrifter. Den gjennomsnittlige norske bedriften har fire ansatte og omsetter årlig for over 11,2 millioner kroner.

Kun 1584 bedrifter i Norge har over 100 ansatte, 46 færre enn i 2001. De resterende er såkalte små og mellomstore bedrifter med under 100 ansatte. Det store flertallet av disse er såkalte mikrobedrifter med under fem ansatte.

- I Manpower forventer vi at den fremtidige sysselsettingsveksten i norsk næringsliv i all hovedsak vil komme i små og mellomstore bedrifter. Det er i disse bedriftene at behovet for fleksibel arbeidskraft er størst og kan endre seg fra dag til dag, uke til uke og måned til måned, sier Frogner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.