*Nettavisen* Økonomi.

Nesten pluss på børsen

Det var bare fattige 0,03 poeng som hindret Hovedindeksen i å ende i balanse tirsdag. Både Statoil og Hydro trakk i gal retning.

23.09.03 16:21

Natt til tirsdag ble det avgjort at Olav Fjells tid som leder i Statoil definitivt er over. Rett før børsen stengte kom det også melding om at Fjell trekker seg fra posisjonen som styreleder i NSB. Aksjenmarkedet så imidlertid ikke ut til å bry seg nevneverdig med Fjells skjebne. Statoil-aksjen falt 0,79 prosent, noe som neppe i hovedsak kan bebreides Olav Fjell

Kjempenes fall
Sammen med Statoil var det som vanlig Norsk Hydro som bestemte retningen på børsen. Hydro-aksjen slapp så vidt billigere enn oljekollegaen og stoppet 0,67 prosent under åpningskursen

Telenor var lenge i rødt, men stoppet dagen uforandret på 33 kroner.

Men det var flere lyspunkter på Oslo Børs tirsdag. Frontline tok igjen noe av det tapte etter gårsdagen og steg 1,92 prosent til 133 kroner. Cruiserederiet RCCL endte opp 1,12 prosent.

Dyrere laks
Lengre opp på vinnerlisten var det lakseoppdretterne som figurerte . I forrige uke var eksportprisen på laks 21,17 kroner. Så høyt er det svært lenge siden prisen har vært. Den gledelige nyheten satte fart både på Fjord og Pan Fish som steg henholdsvis 1,75 og 6,67 prosent.

Øverst på vinnerlisten endte Stepstone, som ble handlet for 21 øre mot slutten av dagen.

Hovedindeksen stoppet på 148,12 poeng. Det er 0,03 prosent under gårsdagen. Det ble omsatt aksjer for 2,6 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.