*Nettavisen* Økonomi.

Netcom får tvangsbøter

Netcom på punge ut for manglende oppfyllelse av konsesjonskrav i forbindelse med det nye mobilnettet. Endelig, mener kritikerne. Sommel har nemlig gitt teleoperatøren millionrabatt.

NetCom må betale tvangsmulkt på grunn av manglende oppfyllelse av konsesjonskrav om utbygging av nett for mobilkommunikasjonssystemet UMTS. Dette er klart etter at NetComs klage ikke ble tatt til følge i statsråd i dag.

- NetComs utbygging av UMTS-nett den siste tiden viser at vårt varsel om vedtak har hatt den tilsiktede effekt – nemlig å framtvinge en utbygging som er mer i samsvar med konsesjonsvilkårene, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

Det er slett ikke alle enige i. Teleselskapet der Skogsholm tidligere var ansatt ble allerede varslet i slutten av juli om dagsbøter på 100.000 kroner. Bøtene er en følge av manglende konsesjonsoppfyllelse av utbyggingen av neste generasjons mobilsystem UMTS.

Netcom klaget inn boten til siste klageinstans, som er Konge i statsråd, men ikke før i dag foreligger det en avgjørelse om saken. Dermed har s amferdselsminister Skogsholm gir dobbelt rabatt til NetCom, i en kombinasjon av lang saksbehandling og reduksjon av botens størrelse til 65.000 kroner per dag.

I mellomtiden bygger mobilselskapet ut sitt UMTS-nett i rekordfart, og regner med å åpne i mars til neste år. For hver 75. basestasjon mobiloperatøren setter i drift, blir det 10 prosent rabatt på dagsboten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag