Gå til sidens hovedinnhold

Netflix-kollaps på børs etter elendige tall

Netflix varslet om de kanskje svakeste tallene for strømmetjenesten noensinne frem til sommeren. Aksjen går rett til bunns.

Netflix faller hele 8 prosent på børsen ved åpning i New York ved halv fire-tiden norsk tid torsdag. Det betyr at verdien tilsvarende 17 milliarder dollar, rundt 141 milliarder kroner, forsvant på minutter.

Børssmellen kommer etter at Netflix la frem tall som tok ekspertene fullstendig på senga.

Det viser seg nemlig at langt strømmetjenesten, som er verdens største og mest suksessfulle, tiltrekker seg langt færre nye kunder globalt enn man hadde ventet.

Fra vondt til verre

Det viser seg tydelig i tallene for abonnementsvekst, som Netflix la frem onsdag kveld. Dette tallet er det som bransjer følger aller tettest og som det er mest interesse rundt.

Denne gang ventet investorene seks millioner nye abonnenter i første kvartal (januar til mars). Fasit derimot ble kun fire millioner, ifølge selskapets kvartalsrapport.

Les også: Disney Plus setter prisen kraftig opp

Disse tallene de svakeste 1. kvartalstallene på åtte år, men var langt fra det verste i rapporten, sett med investor-øyne.

For neste kvartal er det nemlig ventet at kun én million nye abonnenter vil tegne seg hos strømmegiganten, mot 10 millioner i samme periode i fjor, og en forventet vekst på fire millioner, ifølge analytikerne.

Vaksine-effekt

Det blir i så fall det verste kvartalet for strømmevekst i Netflix noensinne, selv om årsaken er gledelig nok. Korona-pandemien er i ferd med å bli beseiret, noe som gjør at folk har andre ting å gjøre enn å sitte foran TVen og sluke seier som «Bridgerton» og «The Crown».

Les også: Stadig flere strømmer film og TV-serier i hele Norden

– Vi mener at veksten i medlemmer falt som følge av den kraftige oppgangen som følge av koronaviruset i 2020 og færre nye serier i starten av dette året, som følge av forsinkelser som følge av Covid-19, skriver Netflix-toppene i et brev til aksjonærene.