Gå til sidens hovedinnhold

Nettavisen henter nyhetsredaktør fra Adresseavisen

Nyhetsledelsen styrkes med to unge kvinner.

Rollen som nyhetsredaktør i Nettavisen har stått tom siden René Svendsen gikk tilbake til Fredriksstad Blad våren 2020. Torsdag kunne sjefredaktør Gunnar Stavrum fornøyd annonsere at Charlotte Østby Sundberg (37) har takket ja til å gå inn i rollen.

Sundberg er i dag fungerende nyhetsleder i Adresseavisa, og har tidligere ledet sportsredaksjonen og jobbet som journalist i samme avis. Hun brenner for journalistikken, og beskrives som journalistisk sterk, utholdende, tålmodig og nysgjerrig, med et bredt fokus, evne til å se det større bildet og til å holde oversikten. Hun tiltrer sin nye jobb 1. oktober.


Gleder seg

- Det er veldig trist å forlate alle de flotte folka i Adresseavisen, men nå gleder jeg meg til å lære mye i en ny rolle i Nettavisen. Det ser jeg på som spennende, utfordrende og litt skummelt. Men det er en utfordring som jeg gleder meg masse til, sier nyhetsredaktøren.

Ansvaret som ny leder for nyhetsredaksjonen går til et velkjent ansikt for alle Nettavisen-ansatte: Siv Bjerke, som har vært i avishuset i syv år. I løpet av denne perioden har hun blant annet vært journalist, debattredaktør, vaktsjef – og har fungert som nyhetssjef.

- Etter syv år i Nettavisen, i en rekke forskjellige roller, setter jeg stor pris på den tilliten jeg er vist ved å få en fast plass i redaksjonsledelsen, sier Bjerke.

Stavrum gleder seg

Sjefen er også svært fornøyd med ansettelsene:

- Vi er veldig godt fornøyd med å ha fått på plass to dyktige og erfarne redaksjonelle ledere som nyhetsredaktør og nyhetssjef sier Gunnar, og legger til:

- Nettavisen har hatt sterk trafikkvekst under pandemien. Men vi og Amedia har større ambisjoner og tar mål av oss for enda større trafikkvekst. Nyheter har alltid vært kjernen, og etter snart 25 år som nettavis er det fint å se hvor interessert leserne er i å holde seg informert.