Nå er nemlig de offisielle opplagstallene fra Mediebedriftenes Landsforbund (MBL) offentliggjort, og det er svært lystelig lesing for sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen og hans kolleger i Amedia-huset midt i avisgata Akersgata i Oslo.

Nettavisen økte abonnementsmassen med voksne ni prosent fra første til andre halvår i 2020. Siden et abonnementstilbud ble introdusert 2017, er det nå 16 472 betalende abonnenter i avishuset.

Les også: 72 av 75 Amedia-aviser øker opplaget - setter historisk abonnementsrekord

Tallet får Gunnar Stavrum til å glise.

- Nettavisen Pluss har tydeligvis truffet et marked, og det er gledelig å se den sterke veksten for gode menneskelige historier og nyheter fra hele Amedias lokalavis-univers i Norge.

Gunnar Stavrum: Nettavisen med «Netflix»-abonnement som gir deg over 70 norske lokalaviser

Nysgjerrig på Nettavisen Pluss og +Alt? Her kan du skaffe deg tilgang.

Klinket til med rekord

Abonnementstallene var en av to nyheter som er mottatt med betydelig fremtidstro på redaktørkontoret denne uken. Mandag satte nemlig Nettavisen ny bestenotering med nesten 1,2 millioner nettlesere gjennom døgnet. Økningen kom med en ekstrem fart i sosiale medier og nær en tangering av rekorden for direktetrafikk (folk som kommer til avisen uten å gå via for eksempel sosiale medier).

- For Nettavisen er gratis, reklamefinansiert nyhetsjournalistikk en basis, men det er hyggelig å se at det er mulig å skape gode redaksjonelle, kommersielle produkter på skuldrene av nyhetstjenesten vår, sier Stavrum.


Amedia i kraftig fremgang

Liv Ingrid Mellemseter leder Pluss-satsingen i Nettavisen. Hun ser både egen avis og avisene i Amedia-familien vokse kraftig.

- På bare tre år har Nettavisen Pluss vokst fra ingenting til å bli en viktig og betydelig del av Nettavisens inntekter. Det har vært en eventyrlig reise, sier hun.

- Vårt +Alt-abonnement som gir digital tilgang til både Nettavisen Pluss og 70 lokalaviser med kun ett abonnement og en innlogging har truffet en nerve hos leserne. Og det er utrolig hyggelig å se at Nettavisens vekst ikke har skjedd på bekostning av våre kollegaer i lokalavisene. Alle avisene i konsernet har hatt vekst, legger hun til.

Med tre unntak økte opplaget for alle Amedias aviser i 2020. Samlet økte konsernets aviser opplaget med 4,1 prosent fra første til andre halvdel av året.

Nysgjerrig på Nettavisen Pluss og +Alt? Her kan du skaffe deg tilgang.