Nettbankbruken tar av

Foto: Lise Strandlien (Nettavisen)

Nesten to millioner bankkunder bruker nå nettbank til å betale regningene sine. Økningen er størst blant de eldre kundene.

Andelen nettbankbrukere var ved utgangen av januar 55 prosent, en økning på 8 prosentpoeng det siste året, viser en undersøkelse TNS Gallup har gjennomført for Sparebankforeningen.

For fire år siden, da nettbanktilbudet for alvor var etablert, var det bare 17 prosent av landets vel 3,5 millioner bankkunder som brukte nettbank.

– Etter solid vekst de siste årene, trodde vi bruken nå ville flate ut. Men isteden ser det ut til økningen bare fortsetter. Det er en revolusjon det vi ser, sier administrerende direktør Arne Hyttnes til NTB.

Fortsatt er det gruppen på 60 år og eldre som i minst grad bruker banken på nettet, men her er til gjengjeld den relative økningen størst. Det siste året har andelen eldre nettbankkunder gjort et hopp fra 16 til 24 prosent.

– Vi tror økningen blant de eldre skyldes at flere og flere oppdager at dette er en enkel og grei måte å foreta betalingsformidling på. Det er billigere og har stort sett mange fordeler for kunden, sier Hyttnes.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag