Gå til sidens hovedinnhold

Netthandel 10 prosent billigere

Om du følger dette trikset.

Nettavisen har flere ganger den siste tiden skrevet om den mye omtalte tollgrensen, og ikke minst gebyrene knyttet til denne, som er med på å presse prisene på varer du handler på nett i været.

Les også: Tollgrense-tallene du ikke skal få vite

Alt har blitt 10 prosent billigere
Men tross disse gebyrene, er handel på nett i mange tilfeller en svært billig affære. Og de siste dagene har det blitt enda billigere! Dollarkursen faller nemlig som en stein om dagen, og det gjør det spesielt attraktivt å handle på nettsteder som tar seg betalt i dollar.

Dollarkursen i forhold til norske kroner er i dag på rundt 5,85 kroner. Vi skal ikke lenger tilbake enn siste dagen i august før prisen var 6,33 kroner - og i starten av juni var den nesten oppe på 6,67 kroner.

Det vil si at den i løpet av kort tid har falt med over ti prosent - du får altså ti prosent mer for pengene i dag enn du gjorde for et par måneder siden.

Prisen på Pund har også justert seg noe ned den siste tiden, men har primært fallt igjen etter en liten topp i forrige måned. Prisen på Euro har ligget stabilt over flere måneder. Det er altså dollar det er viktig å se etter på nett om dagen.

Viktig å finne nettsider med dollar
For å ta et eksempel på hvordan du kan utnytte dette til din fordel kan vi ta det splitter nye spillet Civillization V, som Spillmagasinet gir terningkast 6. Om du kjøper dette gjennom den populære nedlastingstjenesten Steam, der du betaler med euro, koster spillet ganske nøyaktig 400 norske kroner.

Handler du derimot på den tilsvarende amerikanske nettsiden Direct2Drive, betaler du like under 300 kroner! På grunn av at dette er en nedlastingstjeneste tilkommer ikke merverdiavgift og fortollingsgebyr i noen av tilfellene.

Og holder du deg til amerikanske leverandører, det være seg for eksempel Amazon, eBay, Deal Extreme, Strawberrynet, Victoria's Secret eller andre populære nettsider, så er det altså gode penger å spare for tiden.

Vær obs på frakt!
Selv om handel på amerikanske nettsider kan være svært fristende, må du likevel passe nøye på at du ikke går på en smell når det kommer til frakt.

Det finnes unntak, men de fleste nettbutikker sender gjerne varene til Norge. Prisen du må betale varierer derimot kraftig.

Enkelte butikker gjør det helt gratis, mens andre tar seg solid betalt for jobben - i enkelte tilfeller tett opp mot tusenlappen om du kjøper litt påkostede produkter.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken