Nettmegler granskes av Økokrim

Foto: Stocknet

Før sommeren fikk nettmegleren Stocknet krass kritikk fra Kredittilsynet for å ha brukt kundenes penger til å finansiere kreditt. Nå er saken oversendt Økokrim.

25.08.04 13:36

Det går fram av en pressemelding fra Kredittilsynet onsdag.

Misbrukte kundemidler

Da Kredittilsynet foretok et stedlig tilsyn hos Stocknet i mars i år, ble det oppdaget at kundemidler ble brukt til å finansiere tilbudet om 30 dagers kreditt for aksjehandlerne på Stocknet.

Kredittilsynet mente ordningen var i strid med regelverket, og påla Stocknet å stanse utlån av kundenes penger. Nettmegleren ble samtidig pålagt å skille ut klientmidlene i samsvar med loven.

På det meste brukte nettmegleren over 100 millioner kroner av kundenes penger til å finansiere kreditt.

«Foretaket har følgelig alvorlig og systematisk overtrådt sentrale deler av verdipapirhandellovgivningen; bestemmelser hvis formål er å beskytte kundenes midler,» heter det i en pressemelding fra Kredittilsynet datert 15. juni.

Nå kan saken altså få ytterligere følger for nettmegleren. Onsdag ble saken oversendt Økokrim for en påtalemessig vurdering.

Solgt

Kritikken fra Kredittilsynet er den direkte foranledningen til at Stocknet-eierne i juni bestemte seg for å selge hele virksomheten til konkurrenten Nordnet for 178 millioner svenske kroner.

Stocknet-gründer Erling Bruvik ble styrtrik på salget. Stocknet var den største nettmegleren i Norge da oppkjøpet ble kjent, mens Nordnet var omtrent halvparten så stor. På sine nettsider hevder Stocknet å ha over 50.000 kunder i Skandinavia og Tyskland.

Erling Bruvik har overfor pressen framholdt at han handlet i god tro da kundemidler ble brukt til å gi kreditt. Bruvik var ikke tilgjengelig for kommentar da TV 2 Nettavisen forsøkte å komme i kontakt med ham ved 12.30-tida onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.