*Nettavisen* Økonomi.

NHO frykter budsjettsprekk

NHO-sjef Finn Bergesen jr. er rimelig fornøyd med statsbudsjettet, men frykter økt bruk av oljepenger.

08.10.03 11:44

- Alt i alt er dette et forslag som forventet, sier NHO-sjefen til TV 2 Nettavisen.

NHO-presidenten mener budsjettet er stramt nok, slik at det bidrar til å redusere arbeidsledigheten og sikre lav rente. Likevel frykter han at Bondevik-regjeringen vil gi etter for press i budsjettbehandlingen i Stortinget.

- Dette budsjettet vil holde rentene ned og dermed også kronekursen. Det er på grensen til ansvarlige i bruk av oljemilliarder, sier NHO-sjefen til TV 2 Nettavisen.

- Fremtidige arbeidsplasser avhenger av om Stortinget klarer å gjennomføre en ansvarlig budsjettbehandling. Utgiftene må ikke økes ytterligere. Regjeringen beveger seg etter NHOs mening på grensen av det ansvarlige når det gjelder bruk av oljepenger i økonomien. Stortinget må ikke vedta en ytterligere svekkelse av budsjettbalansen.

Misfornøyd med veiene

NHO er naturligvis ikke 100 prosent fornøyd. Man er skuffet over at regjeringen ikke endrer permitteringsreglene for bedriftene.

NHO skulle også gjerne sett at regjeringen ville bruke mer penger på veisektoren for å ta igjen noe av den konkurranseulempen Norge etter NHOs mening har på transportfeltet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.