*Nettavisen* Økonomi.

NHO har full tillit til Ulltveit-Moe

Foto: (Foto: Cornelius Poppe/Scanpix)

Jens Ulltveit-Moe får full støtte av NHO. Arbeidsutvalget har gjennomgått Iran-saken, og mener presidentens tillit står støtt.

15.10.03 15:19

NHOs arbeidsutvalg uttrykker tillit til NHO-president Jens Ulltveit-Moe. Det kommer fram på en pressekonferanse i Selbu onsdag ettermiddag.

- Utvalget har brukt mye tid på saken. I min tid i utvalget føler jeg at det er en av de mest alvorlige sakene vi har hatt, sier visepresident i NHO, Gerd Kjellaug Berge ifølge NTB.

Arbeidsutvalget har gått igjennom Iran-saken, og konkluderer i dag at denne saken ikke rokker ved tilliten til presidenten.

- Fordi Umoe har besluttet å nedsette et uavhengig granskingsutvalg som skal se på alle sider ved denne saken og legge frem en egen konklusjon, vil Arbeidsutvalget om nødvendig komme tilbake til saken, skriver NHO i en pressemelding.

Arbeidsutvalget støtter Jens Ulltveit-Moe i hans beslutning om å få alle sakens kjensgjerninger vurdert av et uavhengig utvalg.

NHO poengterer samtidig at uansett sakens realiteter, er den form for presseomtale som saken har fått, en belastning. Også derfor ser Arbeidsutvalget det som viktig at alle sakens fakta kommer på bordet gjennom en uavhengig gransking.

- NHO er imot korrupsjon. Som det fremgår av den pressemelding som NHO-president Jens Ulltveit-Moe sendte ut for tre uker siden, betrakter vi korrupsjon som en "kreftsvulst" i markedsøkonomien. Vår holdning er at korrupsjon må bekjempes, nasjonalt og internasjonalt. Sammen med blant andre Transparency International arbeider NHO aktivt på mange arenaer for å motarbeide korrupsjon, skriver Arbeidsutvalget i en felles uttalelse onsdag.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.