Gå til sidens hovedinnhold

NHO-presidenten må rydde opp

NHO-president Jens Ulltveit-Moe må offentlig gjøre rede for den omstridte avtalen ett av hans selskaper inngikk med ledere i den iranske oljeindustrien, mener korrupsjonsekspert Jan Borgen.

- Jeg forventer at NHO forteller hva som faktisk er skjedd, slik at man eventuelt ikke sitter med et galt inntrykk, sier Borgen, som er generalsekretær i organisasjonen Transparency International, til NTB.

Borgen mener åpenhet i denne saken er helt vesentlig for hele bedrifts-Norge og samfunnet ellers, og forventer at NHO kommenterer saken offentlig uansett utfall.

Ulltveit-Moe, som for tiden er i Brasil, har selv bedt om å få redegjøre om saken for NHOs arbeidsutvalg tirsdag neste uke. NHO-direktør Finn Bergesen jr sier han foreløpig vil avvente saken til Ulltveit-Moe har sagt sitt, mens NHOs etikkutvalg også avventer rapport fra dette møtet.

- Når det kommer historier som dette, som mer og mer ligner på Statoil/Iran-saken, vil det berøre inntrykket bedrifter og samfunnet sitter igjen med av NHOs etikkarbeid. Det kan skapes et inntrykk av at bedriftsledere kan si en ting om etikk, men i praksis gjøre noe annet, sier Borgen.

Borgen mener etikkarbeidet i NHO får en knekk og et tillitsproblem når NHOs egen toppleder stilles i et kritisk søkelys i mediene.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene