Gå til sidens hovedinnhold

NHO-presidenten seiler med Liberia-flagg

NHO-president Jens Ulltveit-Moe har eierinteresser i tre skip som er registrert i Liberia. Rederiforbundet har oppfordret sine medlemmer til å trekke seg ut av landet, men Ulltveit-Moe vil gi det nye regimet en sjanse.

Under president Charles Taylor var Liberia til stadighet i fokus for brudd på menneskerettighetene. Både FN og OECD har gjentatte ganger kritisert selskaper som registerer skip i landet fordi penger fra skipsregisteret er brukt til ulovlig våpenhandel, skriver Dagens Næringsliv.

Bedt om å trekke seg ut
Gjennom rederiet Knutsen OAS eier investor og NHO-president Jens Ulltveit-Moe tre skip som er registrert i Liberia-registeret. Ulltveit-Moe er storaksjonær i rederiet.

De tre skipene ble kjøpt fra First Olsen så sent som i mai. Uken før overtakelsen gikk Norges Rederiforbund ut med en oppfordring til sine medlemmer om å trekke seg ut av Liberia.

Maktskifte
Jens Ulltveit-Moe sier til Dagens Næringsliv at styret i hans selskap Umoe har vurdert Liberia-registreringen og valgt å gi det nye regimet i landet en sjanse til å rette opp skadene etter eks-president Charles Taylor.

- Han var jo ikke akkurat noen hvit ridder, og etter det jeg forstår, har han også stukket en del av inntektene fra skipsregisteret i egne lommer, sier Ulltveit-Moe.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft