NHO truer med kjempebot

Etter at Store Norske Spitsbergen Kulkompani ble enige med sine ansatte om et ekstra tillegg for fagorganiserte, truer nå NHO-ledelsen med saftige bøter. Tillegget er det samme som transportarbeiderne har streiket for i snart tre uker.

10.05.04 07:53

NHOs Prosessindustriens Landsforening (PIL) truer Store Norske Spitsbergen Kulkompani med en klekkelig bot etter at bedriften ble enig med de ansatte om et ekstra tillegg for de fagorganiserte.

Informasjonsdirektør Svein Thompson i PIL sier til Dagens Næringsliv at foreningen sterkt beklager at bedriften har godtatt en slik avtale, og at PIL ser ekstra alvorlig på saken fordi den nå under den landsomfattende transportarbeiderstreiken har symbolsk betydning.

- Det er et klart brudd med retningslinjene NHO har lagt til grunn for årets lønnsoppgjør. Store Norske risikerer en klekkelig bot, sier han.

Kravet gruvearbeiderne har fått gjennomslag for, er det samme som transportarbeiderne har streiket for i snart tre uker. De fagorganiserte i gruveselskapet på Spitsbergen vil etter avtalen med direktøren få et tillegg på 500 kroner i måneden som de uorganiserte ikke får.

Også styrelederen i Store Norske, Steinar Høgaas, vil ta saken opp med styret, og sier at direktøren ved bedriften ikke har hatt fullmakt til å inngå en avtale med et slikt omstridt prinsipp.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.