Gå til sidens hovedinnhold

NHO vil ha aldersgrense for uføretrygd

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) vil ha ordninger som hindrer at folk får uføretrygd i stedet for tidligpensjon når de nærmer seg 62 år.

- Vi må unngå at det blir mer attraktivt å bli uføretrygdet enn å bli alderspensjonist, sier utredningsdirektør Tor Hersoug i NHO.

NHO-direktøren frykter at folk vil forsøke å få uførepensjon når de nærmer seg 62 år i stedet for å gå av med redusert folketrygd.

Pensjonskommisjonen har foreslått at den som går av med folketrygd mellom 62 og 70 år skal få en reduksjon i alderspensjonen. De som får uførepensjon får imidlertid ingen reduksjon.

NHO-direktøren mener uføretrygden må legges om når det nye pensjonssystemet innføres fra 2010. Han mener det må gjøres umulig å bli uføretrygdet når man er rundt 62 år.

Et annet alternativ er at de uføretrygdede får den samme avkortingen i pensjon som det som nå er foreslått for dem som tar alderstrygd før de fyller 70 år.

I dag er 35 prosent av alle som er i begynnelsen av 60-årene uføretrygdet. Et klart flertall av dem er kvinner. Denne gruppen kan bli den store taperen dersom NHO får gjennomslag for sitt ønske om avkorting i trygden.

(NTB)

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus