Nettavisen Økonomi skrev i februar at restaurantgründeren Jan Vardøen hadde reddet Nighthawk Diner på Grünerløkka og Frogner. 65 arbeidsplasser stod på spill.

Vardøen hadde i vinter jobbet på høygir for å få inn nye investorer til de to The Nighthawk Diner-restaurantene.

- The Nighthawk Diner er reddet. Det kom inn en investor helt på tampen og restauranten på Grünerløkka fortsetter som før uten at kundene vil merke noen endring. På Frogner stenger vi for en periode for å «summe oss», men vi skal åpne igjen når vi har fått hodet over vannet, uttalte Vardøen til Jan Vardøen har frist til mandag med å redde Oslo-restaurantNettavisen Økonomi i februar.

Men nå er det altså åpnet konkurs i selskapet The Nighthawk Diner AS, konkursbegjæringen kom i dag, 9. mai. Den erfarne bostyreren Erling Opdal i Advokatfirmaet Ræder er oppnevnt som bostyrer. Vardøen eier 18 prosent av selskapet.

Reddes

Torsdag kveld kommer imidlertid meldingen om at 39-åringen Nadeem Asghar kjøper innmaten av The Nighthawk Diner for 1,5 millioner kroner.

- Vi har fått opplyst at kjøper overtar alle ansatte (35), alle forpliktelser på lønn og feriepenger, inventar og leiekontrakt, med mer, sier bostyrer Erling Opdal til Dagens Næringsliv.

Ashgar driver også kafeen Bar Fontes på Grünerløkka i Oslo. Han kjøper The Nighthawk Diner gjennom selskapet Tnd as (initialene til restauranten), som han altså selv eier.

Utleier begjærte konkurs

DN.no skrev tidligere på torsdag at det er utleieren Urei-A, som har leid ut lokalene i Bygdøy allé, som har begjært selskapet konkurs.

Restaurantene ligger i henholdsvis Seilduksgata 15A på Grünerløkka og i Bygdøy allé 15. Restauranten i Bygdøy allé ble åpnet så sent som i 2017.

Regnskapstallene for 2018 er ennå ikke kjent, men i 2017 omsatte selskapet The Nighthawk Diner AS for 22,8 millioner kroner, ned fra 25,1 millioner i 2016. Underskuddet i 2017 ble 338.000 kroner.

Den bokførte egenkapitalandelen ved utgangen av 2017 var på 12 prosent. Gjelden for snaue halvannet år siden var på nesten 6,8 millioner kroner, hvorav den kortsiktige gjelden utgjorde 3,15 millioner.

Navnet på restaurantkonseptet er for øvrig sterkt inspirert av Tom Waits-albumet Nighhawks at the Diner, utgitt i 1975.

Nå er det noe usikkerhet om konkursen. Denne meldingen på Instagram (se under) kan tyde på at det fortsatt er drift på Grünerløkka, men med nye åpningstider.