*Nettavisen* Økonomi.

Nikolai Astrup tjente 15 millioner kroner i fjor

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) skuffet inn millioner av kroner ved siden av statrådsloven. Foto: . Foto: Heiko Junge / NTB scanpix (NTB scanpix)

Regjeringens rikeste kliner med knallresultat.

22.07.19 14:43

Digialiseringsminister Nikolai Astrup (H) er allerede regjeringens rikeste og årsresultatet for 2018 ser ikke ut til å kunne endre på det.

De viser at Astrups selskap Pactum Beta fikk et årsresultat på 15,4 millioner kroner. Til sammenlikning tjente Astrup 12,1 millioner kroner i fjor gjennom selskapet sitt, ved siden 1,4 millioner kroner som han fikk i statsrådslønn.

Setter Støre i skyggen

Astrups selskap, som han eier 100 prosent, har nå tilsammen verdier for 234 millioner kroner.

Han setter dermed den andre profilerte rikingen i norsk toppolitikk, Ap-leder Jonas Gahr Støre, fullstendig i skyggen. Støre og hans nærmeste famile har verdier for nærmere 80 millioner kroner, men gikk på en kjempesmell i fjor hvor han tapte over én million kroner.

Les også: Nettavisen viser hundrevis av Norway Cup-kamper

Astrup er arving etter Eivind Astrup (74), som styrte Pactum frem til for få år siden.

Astrup eier en fjerdedel av Pactum gjennom Pacrum Beta, sammen med side tre brødre. Pactum investerer i aksjer, shipping og næringseiendom.

Vil ikke kommentere

Dagens Næringsliv, som også omtaler tallene, har via kommunikasjonsavdelingen til Kommunal- og moderniseringsdepartementet spurt Astrup hva han synes om årsresultatet og hvordan det er å være det rikeste medlemmet av regjeringen.

– Astrup har ingen kommentarer til resultatet, skriver kommunikasjonsrådgiver Kjetil Vevle i en epost til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag