Nikon utvider utvalget

Nikon slipper to nye digitale speilreflekskameraer. Men til vår skuffelse ønsker de tydeligvis ikke å konkurrere med Canon.

20.04.05 19:00

For drøye to måneder siden lanserte Canon sin oppfølger til sin kjempesuksess EOS 300D, kalt EOS 350D.

Av de viktigste endringene var økningen fra 6 til 8 megapixler, og ikke minst betydelig mindre enn forgjengeren.

Nikons D70-kamera har i noe tid blitt ansett som det beste kjøpet hvis en ønsker seg et relativt rimelig digitalt speilrefleks.

Med introduksjonen av EOS 350D er de fleste enige om at Nikon har mistet tronen.

D70s inntar markedet
Da Nikon i dag lanserte sin oppdaterte versjon av D70, med det spenstige navnet D70s, hadde mange forventet at også Nikon ville gå over til 8 megapixler.

Dette er et element som Nikon åpenbart ikke har prioritert, men bildebehandlingen er trolig forbedret noe for å forbedre bildekvaliteten.

Det nye kameraet har bare mindre oppdateringer i forhold til sin forgjenger. Dette inkluderer en ubetydelig større LCD-skjerm, støtte for fjernutløser, nytt batteri med bedre kapasitet samt en integrert blitz som kan spre lyset bredere enn sin forgjenger.

Mens Canon kuttet størrelsen på sin etterfølger betydelig, har D70s samme fysiske størrelse som sin forgjenger. Derimot veier det 600 gram, noe som er 5 gram mer enn D70.

D50 også lansert
Nikon lanserte også et nytt digitalt speilrefleks for nybegynnere kalt D50, som er ventet å konkurrere først og fremst på pris.

En utsalgspris på rundt 5.000 kroner kan være aktuelt fordi det er i dette leiet Canon EOS 300D ligger i dag.

Dette er en noe nedstrippet versjon av D70, både størrelsesmessig og funksjonsmessig. Vekten er 565 gram, og for å oppnå denne nedgangen har man byttet minnekorttype fra Compact Flash til SD.

For å holde prisen på kameraet nede har også Nikon valgt en noe billigere kit-objektiv med en brennvidde på 18-55mm, tilsvarende det Canon benytter på EOS 300/350D.

Selv om oppløsningen er den samme på D50 som på D70 er det etter all sannsynlighet brukt en noe billigere bildesensor. Hvorvidt dette gir stort utslag på bildekvaliteten er uvisst.

Priser og tilgjengelighet er ikke klar, men kjenner vi Nikon rett vil det ta noe tid før de nye kameraene er å oppdrive i butikken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.